Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Vervang je traditionele NAV- en HQL-lampen door LED!

Vervang je traditionele NAV- en HQL-lampen door LED!

Bespaar kosten met energie-efficiënte straat- of terreinverlichting

Door de uitfasering van traditionele lampen en de noodzaak van energiebesparing zijn steeds meer eindgebruikers op zoek naar manieren om hun openbare verlichtingssystemen efficiënter en energetischer te maken. Voor degenen die hun straat- of terreinverlichting willen upgraden, bieden de LEDVANCE NAV LED FILAMENT lampen een directe en toekomstbestendige vervanging voor inefficiënte natrium hogedruklampen (NAV). Met de LEDVANCE HQL LED FILAMENT lampen biedt LEDVANCE bovendien een energie-efficiënt alternatief voor de traditionele hogedruk kwikdamplampen (HQL).

Dankzij de state-of-the-art LED-technologie verbruiken de nieuwe LEDVANCE NAV LED FILAMENT lampen tot 63% minder energie dan traditionele NAV-lampen. “Deze aanzienlijke energiebesparing kan zich na verloop van tijd vertalen in flinke kostenbesparingen, waardoor deze lampen een economisch verantwoorde investering vormen”, vertelt Ronald Moeskops, Director Marketing & Sales Services bij LEDVANCE Benelux B.V. “Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van de LEDVANCE NAV LED FILAMENT lampen is hun buisvormige en volledig glazen lamp, die sterk lijkt op die van conventionele NAV-lampen. Dit maakt vervanging een eenvoudig proces (op C-VSA of direct op 230V), dat geen extra wijzigingen aan het bestaande verlichtingssysteem vereist. Bovendien blijft de gewenste uitstraling behouden, terwijl gebruikers toch van alle voordelen van LED profiteren.”

Voor degenen die hun straat- of terreinverlichting willen upgraden, bieden de LEDVANCE NAV LED FILAMENT lampen een directe en toekomstbestendige vervanging voor inefficiënte natrium hogedruklampen (NAV).

Geen opwarmtijd

Naast hun eenvoudige installatie bieden de LEDVANCE NAV LED FILAMENT lampen ook 100% licht zonder opwarmtijd, aldus Moeskops. “Bovendien betekent de 360° lichtverdeling van deze lampen dat bestaande reflectoren zonder problemen gebruikt kunnen blijven worden. Dit vermindert de kosten van een upgrade naar energie-efficiënte verlichting nog verder.” De range bestaat uit zes modellen, in de kleurtemperaturen 2.700K of 4.000K en met een lichtstroom tussen de 3.600 en 7.500 lumen. De NAV LED FILAMENT lampen hebben een levensduur van 25.000 uur. 

Voor situaties waarin traditionele HQL-lampen vervangen moeten worden, introduceert LEDVANCE de HQL LED FILAMENT lampen, die tot 77% minder energie verbruiken.

Retrofit van HQL-lampen

Voor situaties waarin traditionele HQL-lampen vervangen moeten worden, introduceert LEDVANCE de HQL LED FILAMENT lampen, die tot 77% minder energie verbruiken. “Deze lampen zijn het perfecte alternatief voor straat- en gebiedsverlichting op basis van traditionele HQL-technologie, omdat ze onmiddellijk en zonder opwarmtijd 100% licht geven”, aldus Moeskops. “Dankzij hun matte glazen bol hebben ze exact hetzelfde uiterlijk als traditionele HQL-lampen, waardoor ze een naadloze vervangingsoptie vormen. Bovendien is de lichtverdeling van de LEDVANCE HQL LED FILAMENT lampen dankzij hun 360° uitstralingshoek vergelijkbaar met die van traditionele HQL-lampen. Dit betekent dat de reflectoren van bestaande armaturen zonder enig probleem gebruikt kunnen worden, waardoor de kosten van een upgrade naar energie-efficiënte verlichting tot een minimum beperkt blijven.” 

De HQL LED FILAMENT range bestaat uit twaalf modellen, in de kleurtemperaturen 2.700K of 4.000K en met een lichtstroom tussen de 1.800 en 9.000 lumen. Ook de HQL LED FILAMENT lampen hebben een levensduur van 25.000 uur. Zowel op de HQL LED FILAMENT lampen als de NAV LED FILAMENT lampen geeft LEDVANCE 3 jaar garantie.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.