Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Bestrijd vocht en verbeter het binnenklimaat met een luchtontvochtiger  

Bestrijd vocht en verbeter het binnenklimaat met een luchtontvochtiger  

Het is wetenschappelijk bewezen dat 40 tot 60% relatieve vochtigheid de gezondheid, het welzijn en de prestaties van mensen in woon-, werk en leefruimtes bevordert. Om deze waarden te halen, is een luchtbevochtigingssysteem hier essentieel. “Maar er zijn ook situaties waarin de lucht juist óntvochtigd moet worden”, weet Stefan Rijsmus van Condair. Als voorbeeld noemt hij de (voedingsmiddelen)industrie, tuinbouw, logistieke sector, productieruimtes, magazijnen, musea en archieven, waar droge lucht helpt om machines, apparatuur en opgeslagen producten en goederen in optimale conditie te houden.

De Condair DA adsorptie ontvochtiger.

Met behulp van luchtontvochtigers en drogers kunnen leidingen, installaties, machines en technische apparatuur worden beschermd tegen schade door vocht en – als gevolg daarvan – corrosie en roestvorming. Hierdoor is de apparatuur altijd gereed voor gebruik en kunnen dure reparaties worden voorkomen, weet Rijsmus. “En ook in productieruimtes, magazijnen, musea en archieven beschermen luchtontvochtigers en drogers tegen schade door vocht. Door de lucht hier efficiënt en effectief te drogen, worden vroegtijdige veroudering en aantasting van bijvoorbeeld papier, karton en waardevolle kunststukken ondervangen. In kelders kunnen luchtontvochtigers en drogers helpen om vochtplekken, schimmelgroei, roestvorming en muffe geuren te bestrijden, terwijl in koel- en vriescellen juist rijp en ijsvorming op de vloeren, vriescelwanden en plafonds wordt voorkomen. Hierdoor wordt een snellere bevriezing van de producten mogelijk, terwijl noodzakelijke ontdooiing en gladde omstandigheden nauwelijks nog aan de orde zijn. In de glastuinbouw ten slotte bieden luchtontvochtigers en drogers een beter kasklimaat, waardoor tot 50% bespaard kan worden op de energiekosten, de plantengroei verbetert en vochtgerelateerde ziekten en schimmels zoals botrytis en valse meeldauw geen kans meer krijgen om zich te ontwikkelen. Doordat onze systemen ook geschikt zijn voor lagere temperaturen vanaf circa 5°C, wordt ook luchtontvochtiging in de koudeteelt (bessen, aardbeien, …) mogelijk.”

De Condair DC condenserende ontvochtiger.

Condenserende ontvochtigers

Zoveel situaties, zoveel wensen. Om in elk gebouw en voor elke vraag de juiste luchtontvochtigers en drogers te kunnen leveren, biedt Condair twee systeemseries: de Condair DC condenserende ontvochtigers en de Condair DA serie adsorptie ontvochtigers. “Condenserende luchtontvochtigers en drogers zijn ideaal voor het verlagen van de luchtvochtigheid rond de 50% RV en bij temperaturen vanaf 12 tot 30°C”, vertelt Rijsmus. “De Condair DC serie ontvochtigt 75 tot 930 liter per dag met een ventilatiecapaciteit van 800 tot 8.500 m³/h. Dit maakt de ontvochtigers en drogers zeer geschikt voor het drogen van complete gebouwen. Het systeem kan de droge lucht direct aan de ruimte toevoegen of worden aangesloten op bestaande of nieuwe luchtkanalen.”

Adsorptie ontvochtigers

De Condair DA serie adsorptie ontvochtigers zijn bij uitstek geschikt voor luchtontvochtiging bij industriële processen of bij zeer lage temperaturen. “De krachtige sorptierotor maakt een veilige werking van de apparatuur mogelijk bij temperaturen van +30 tot onder de -30°C en kan een luchtvochtigheid van 50 tot 1% RV realiseren”, aldus Rijsmus. “Naast standaarduitvoeringen met droogvermogens van 0,6 tot 182 kg/h zijn ook veelzijdige, speciale uitvoeringen verkrijgbaar. Hiermee vullen de ontvochtigers elkaar perfect aan en zijn klanten altijd verzekerd van een passend Condair product.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.