Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Werken op een schitterende locatie
In het hotel werden de installaties destijds stekerbaar geïnstalleerd.

Werken op een schitterende locatie

Het Eindpunt: zusje van Boutique Hotel Blendin Bloemendaal

Nadat Boutique Hotel Blendin Bloemendaal werd opgeleverd, nu ongeveer een jaar geleden, was het tijd om het naastgelegen zusje te realiseren. Afgelopen maart werd Het Eindpunt opgeleverd op deze schitterende locatie aan zee. Met name de mooie ligging maakte het werken aan dit project speciaal, vertelt Bert Damen, projectleider elektrotechniek bij Techval.

Als E-installateur werkte Techval al aan het Boutique Hotel onder Bouwbedrijf Peter Peters. Hier bevinden zich 46 kamers met uitzicht op de Noordzee of de Kennemerduinen, een bar en terras. Het Eindpunt ligt pal naast het hotel. Gasten kunnen hier gebruik maken van een vergaderfaciliteit op de begane grond, drie luxe suites en een spa op de eerste verdieping en een infinity pool op het dak. Vanuit de suites en het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over zee.

Alle voedingen, bekabelingen en het internet werden aangelegd door de E-installateur. Techval is geen onbekende in de hospitalitybranche. Ze ontwerpt, ontwikkelt, monteert en onderhoudt technische installaties voor hotels, restaurants en kantoren. Haar techniek zorgt ervoor dat gasten nog meer comfort ervaren. “Onze ervaring zorgde ervoor dat wij precies wisten wat we moesten doen”, zegt Damen. “Er ligt een traditionele installatie met stekkerdozen. Voor stekerbaar was Het Eindpunt te klein. In het hotel hebben we wel alles stekerbaar geïnstalleerd.”

Alle voedingen, bekabelingen en het internet werden aangelegd door de E-installateur.

Midden in de duinen

Hoewel het dus om een standaard installatie ging, kwam Techval toch voor een aantal verrassingen te staan. Dit had te maken met wijzigingen en de bestemming van de ruimte op de begane grond. Gelukkig kwam het allemaal goed. Damen is blij hoe de samenwerking met andere partijen verliep. Het was de eerste keer dat Techval samenwerkte met Peter Peters, maar volgens Damen smaakt het naar meer. “Dit is dan ook een schitterende locatie om te werken, daar wil je graag zitten. Het is op de duinen en je kijkt uit naar zee. De locatie zorgde er wel voor dat we rekening moesten houden met de flora en fauna in de omgeving.”

Techval verzorgde de E-installaties van Het Eindpunt.

Één geheel

Hoewel het hotel en het naastgelegen pand aparte bestemmingen zijn met een totaal verschillend uiterlijk, vormen ze toch één geheel. Gasten van het hotel kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten binnen Het Eindpunt. En ook glasvezel, ICT, camera’s en zonnepanelen zijn met elkaar verbonden. “Het Eindpunt was een kleiner project dan het hotel en er komen andere gasten, maar samen vormt het een geheel”, aldus Damen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.