Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hoogwaardige afwerking, optimaal montage- en gebruikerscomfort 
Dankzij de leidingkanalen en hulpstukken in RAL7016 kan een uiterst nette en uniforme eindafwerking gecreëerd worden.

Hoogwaardige afwerking, optimaal montage- en gebruikerscomfort 

Nieuwe kanalen, opstelbalken en ophoogbalken voor klimaatinstallaties 

Klemko Techniek staat al meer dan 75 jaar voor innovaties in de elektrotechniek. De producent van innovatieve LED-verlichting, lichtbesturingen en installatiematerialen ontwikkelt haar producten én hun verpakkingen continu, met oog voor behoeften en trends in de markt. “Ons uitgangspunt is altijd om de installateur slimmer, sneller en efficiënter te laten werken”, vertelt Accountmanager en Productontwikkelaar Aansluittechniek & Installatietechniek Sander Pronk. “Maar ook om installatiegemak, een hoogwaardige afwerking en gebruikerscomfort slim te combineren. Onze nieuwste kanalen, opstelbalken en ophoogbalken voor klimaatinstallaties leveren hier een belangrijke bijdrage aan.”

Onder de merknaam Canalit levert Klemko Techniek een uitgebreid aanbod leidingkokers, kabelkanalen en leidingkanalen, inclusief hulpstukken, bevestigingsmaterialen en gereedschappen. “In de markt zien we een steeds grotere vraag naar duurzame klimaatsystemen. Van airco-installaties tot warmtepompen en alle (hybride) vormen die daartussen zitten”, vertelt Pronk. “Canalit speelt hierop in met diverse productontwikkelingen en programma-uitbreidingen.” Als voorbeeld noemt hij de grotere formaten leidingkanalen voor klimaatsystemen. “Omdat veel nieuwe type klimaat-installaties om grotere leidingdiameters vragen, hebben wij ons assortiment Canalit leidingkanalen uitgebreid. Hierdoor kunnen ook de grotere leidingdiameters esthetisch hoogwaardig worden weggewerkt.”

De rubberen ophoogbalken kunnen modulair onder de opstelbalken geplaatst worden en maximaliseren het trillingabsorberend vermogen.

125×75 mm leidingkanaal in RAL7016

Bijvoorbeeld bij multisplit aircosystemen moeten soms wel vier koelleidingen met een toe- en afvoer worden aangebracht, weet Pronk. “Ook moeten een condensafvoer en elektrische bekabelingen in de leidingkanalen worden ingepast. Met onze bestaande leidingkanalen van 90×65 mm was dit niet meer te realiseren, tenzij dubbele kanalen worden toegepast. Om installateurs tegemoet te komen, hebben wij enige tijd geleden al leidingkanalen van 125×75 mm in RAL9010 (zuiver wit) geïntroduceerd. Vanwege de groeiende vraag naar antracietgrijs, is deze afmeting nu ook beschikbaar in RAL7016. En ook alle hulpstukken en toebehoren zijn hierop afgestemd. Van verbindingsstukken tot eindkappen. Sinds kort zijn bovendien onze wandbeugelsets in RAL7016 leverbaar, waarmee een uiterst nette en uniforme eindafwerking gecreëerd kan worden.”

140×90 mm leidingkanaal in RAL9001

Voor de grotere (water/water-)warmtepompsystemen introduceert Canalit aircokanalen van 140×90 mm in RAL9001 (gebroken wit), inclusief hulpstukken en toebehoren. “Dit aircokanaal is tevens voorzien van een verstelbare klikbeugel, waardoor verschillende diameters leidingen stevig bevestigd kunnen worden.”

Speciale klikbeugels

Stabiliteit en duurzaamheid zijn twee sleutelwoorden als het gaat om de duurzame installatie van leidingkanalen voor klimaatsystemen. Een belangrijke installatie-instructie die hierbij in acht moet worden genomen, is de toepassing van Canalit klikbeugels (per 40-50 cm). Deze beugels zorgen voor een stevige bevestiging van het kanaal en behouden de stabiliteit. Ook dragen zij bij aan een langere levensduur en minder onderhoud op de lange termijn, aldus Pronk. “Dankzij de klikbeugels behouden de leidingkanalen hun vorm. Ook op extreem warme of koude dagen zijn vervormingen en doorhangen niet aan de orde. Hiermee zijn installateurs én eindgebruikers verzekerd van een professioneel ogende installatie.”

Rubberen opstelbalken en ophoogbalken

Een mooie noviteit zijn ook de Canalit rubberen opstelbalken, die speciaal ontwikkeld zijn om de stabiliteit van klimaatinstallaties te waarborgen en om trillingen richting de constructie te absorberen. “Gegalvaniseerde installatieprofielen, steunvoeten, trillingsdempers en montagematerialen zorgen voor een solide en trillingsarme basis, terwijl ingebouwde waterpassen een snelle en perfecte horizontale opstelling bij de rubberen opstelbalken garanderen”, aldus Pronk. “Recent is dit assortiment uitgebreid met rubberen ophoogbalken, die naar wens modulair onder de opstelbalken geplaatst kunnen worden. Hierdoor wordt het trillingabsorberend vermogen gemaximaliseerd. Bovendien wordt voorkomen dat opgehoopte sneeuw of blad de ventilator van de buitenunit kan blokkeren. Daarmee wordt een langdurig goede en stille werking mogelijk.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.