Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Transformatie brengt verrassingen met zich mee. ‘Juist de uitdagingen maken het project zo leuk’

Foto-vuilwaterafvoeren_Mohr
Mohr Installatietechniek verzorgt de sanitaire installatie, vuilwaterafvoer en hemelwaterafvoer bij Plesmanduin in Den Haag.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Mohr Installatietechniek

17 mei 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Staal in de vloeren, kolommen die in de weg staan, maar niet verplaatst kunnen worden, iets wat ter plaatse ingepast moet worden: zomaar een paar voorbeelden van uitdagingen die de verbouwing met zich meebrengt. Dit maakt het project juist zo ontzettend leuk, vertelt Mohr. Zijn bedrijf voorziet het project van alle sanitaire installaties. “Er wordt veel van ons innovatievermogen verwacht. We moeten ontzettend oplossingsgericht werken”, zegt hij. “Soms hebben we in de ontwerpfase iets bedacht en blijkt dat toch niet mogelijk te zijn in de praktijk. Dat maakt dit soort projecten ook zo interessant en uitdagend. Het is geen hapklare nieuwbouw.”

Actuele scholing

Mohr Installatietechniek werd in 2004 opgericht door Jeffrey Mohr en is onder meer gespecialiseerd in transformaties. Behalve de sanitaire installaties verzorgt het bedrijf ook de W-installaties van ontwerp tot en met realisatie. Mohr: “We werken graag duurzaam en doen dit samen met partners, waarmee we duurzame relaties willen aangaan. Met Roodenburg Groep werken we bijvoorbeeld al ruim veertien jaar samen.” Ook met het personeel gaat Mohr graag een goede relatie aan. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om vakmensen in dienst te hebben. “We zijn inmiddels met dertig mensen in totaal. Flexibiliteit en snel kunnen schakelen is onze kracht. Bij ons zit de toegevoegde waarde met name in de actuele scholing van onze medewerkers. Die beschikken allemaal over de juiste diploma’s en ambities. Wij zijn een erkend leerbedrijf en altijd op zoek naar nieuwe mensen die graag werkzaam willen zijn in de techniek.”

Mooiste project

Plesmanduin noemt Mohr misschien wel het mooiste project waar hij tot nu toe aan gewerkt heeft. “De locatie is schitterend. Het is daarbij het groenste gedeelte van Den Haag, vlakbij het strand van Scheveningen. Inmiddels hebben we om de tafel gezeten met Impact vastgoed over wederom een nieuw uitdagend project: Het ZuideR Carré in Rotterdam. De start van dat werk staat gepland voor eind 2022.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht