Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Gevarieerd W-pakket voor nieuwbouw Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk
Technische ruimte op de derde verdieping.

Gevarieerd W-pakket voor nieuwbouw Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk

Uitbreiding is toekomstbestendig en duurzaam

Om de uitdagende toekomstplannen ten uitvoer te brengen, werkt het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk momenteel aan de realisatie van een hypermoderne nieuwbouw aan de Vondellaan. De uitbreiding, die volgens de planning later dit jaar wordt opgeleverd, komt aan de voorzijde van het bestaande hoofdgebouw. In het hagelnieuwe pand, waarbinnen een hypermoderne hotfloor het hart vormt, verzorgt Van Dorp projecten alle werktuigbouwkundige installaties en de complete meet- en regeltechniek.

Ondanks het feit dat de zorg verandert en een deel van de behandelingen naar het thuisfront verschuift, zijn en blijven ziekenhuizen nodig. Dat geldt ook voor het Beverwijkse Rode Kruis Ziekenhuis, het algemene hospitaal voor de regio Kennemerland dat vooral bekend staat om het Brandwondencentrum. Om ook in de toekomst de vereiste zorg te kunnen bieden, was een grote beurt noodzakelijk. Vandaar dat aan de Vondellaan in Beverwijk een twee verdiepingen tellende nieuwbouw wordt gerealiseerd met een totaal bruto vloeroppervlak van zo’n 9.000 vierkante meter. 

De technische ruimte op de derde verdieping vanuit een andere hoek.

Hypermoderne hotfloor

Het nieuwe gebouw is gelegen aan de voorkant van de bestaande bebouwing. Binnen de muren is voorzien in een hypermoderne hotfloor, het hart van het ziekenhuis waar onder meer de spoedeisende hulp, een spoedplein met ambulance-ingang, de huisartsenpost, diverse operatiekamers, een verkoeverruimte en een complete radiologie- en acute opnameafdeling worden ondergebracht. De nieuwbouw herbergt na de oplevering de hightech van het RKZ, ofwel de modernste technologie in een nieuwe, duurzame en toekomstbestendige jas. Naast de veelheid aan medische faciliteiten wordt in het nieuwe gebouw ook plaats ingeruimd voor de entree, die zorgt voor een warm welkom van bezoekers.

Gang eerste verdieping.

Bonte mix

Met een enthousiast team van ongeveer 25 medewerkers is Van Dorp projecten momenteel volop bezig om de nieuwbouw te voorzien van een bonte mix van werktuigbouwkundige technieken. Een van de betrokkenen is Dennis Oosterveer, die als manager projecten binnen Van Dorp tijdens dit specifieke project de leiding heeft. “We realiseren alle werktuigbouwkundige installaties”, zo zegt hij. “Daarbij moet je denken aan onder meer de centrale verwarming, koeling, luchtbehandeling, hemelwaterafvoer, binnenriolering, waterleidingen, brandbestrijding, al het sanitair en de complete meet- en regeltechniek. Een divers pakket werkzaamheden dat we volgens plan in augustus aanstaande hopen af te ronden.”

Precisie

De veelheid aan W-voorzieningen, door Van Dorp projecten uiterst kundig gemoduleerd ingepast in het nieuwe gebouw, dient met de grootste zorgvuldigheid en precisie te worden aangebracht. “In een dergelijke omgeving, waarin zorg voor de mens centraal staat, is dat natuurlijk van het grootste belang”, aldus Oosterveer. “In bijvoorbeeld de operatie- en isolatiekamers moeten de condities vanzelfsprekend optimaal zijn. Dat vereist de nodige aandacht en precisie, maar tegelijkertijd ook een flinke portie kennis en ervaring. Zeker wat betreft de meet- en regeltechniek. Gelukkig hebben we op beide vlakken onze zaakjes goed op orde. Dat komt de praktische uitvoering van dit mooie project zeker ten goede.”  

Landelijk actieve totaalinstallateur 

Van Dorp projecten is een innovatieve en duurzame technisch dienstverlener, die met 22 vestigingen door heel Nederland actief is. Het bedrijf verzorgt voor grote projecten de klimaattechniek: ontwerp, engineering, realisatie en projectbegeleiding op het gebied van verwarming, luchtbehandeling, koeltechniek, meet- en regeltechniek, sanitairtechniek en energieconcepten. Zo helpt Van Dorp projecten de doelstellingen van opdrachtgevers te realiseren: van het creëren van een gezonde leef-, werk- en leeromgeving tot en met het laten floreren van de business.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.