Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Beproefd ventilatiesysteem verder verbeterd
Het ScholenoConcept van Klimaatgroep Holland is aanpasbaar aan het design van het interieur.

Beproefd ventilatiesysteem verder verbeterd

Deelbare unit verhoogt installatiegemak

Het ScholenoConcept van Klimaatgroep Holland is een beproefde methode om in elk klaslokaal de juiste ventilatie en temperatuur te krijgen. Het decentrale systeem voldoet aan Frisse Scholen klasse B. Op VSK+E presenteerde Klimaatgroep Holland de nieuwe ComfortoPlus CPR14.30 i-WTW. Deze unit is deelbaar, waardoor de installateur een nog groter installatiegemak ervaart.

Met de alles-in-één ventilatie-units van het ScholenoConcept kun je naast ventileren volautomatisch verwarmen en koelen. Ook zonwering en verlichting kunnen erop aangesloten worden. Sensoren meten de temperatuur, het CO2-niveau en de aanwezigheid van mensen in het lokaal. Naar aanleiding van deze metingen wordt de lucht tochtvrij verdeeld in de ruimte. 

Het concept bestaat al vijftien jaar, maar blijft in ontwikkeling in samenspraak met het onderwijs. Inmiddels hangen de units al in zo’n 10.000 lokalen. “Het grote voordeel is dat je bij een decentraal systeem minder kanalen nodig hebt in het gebouw en dat je geen inregelproblematiek ervaart. Het is met 32,5 dB(A) de stilste unit op de markt. Dankzij warmteterugwinning met een 100% gescheiden luchtstroom wordt er zeer energiezuinig gewerkt. Nachtkoeling zorgt ervoor dat iedereen ’s ochtends in een fris lokaal begint”, zegt Jan Geert Wind, adviseur van het ScholenoConcept.

Het ScholenoConcept maakt een gebouw extra energiezuinig.

ComfortºPlus CPR14.30

Het nieuwste model unit, de ComfortoPlus CPR14.30, heeft een lengte van 2,56 meter en wordt gemonteerd aan het plafond. Hij is deelbaar, waardoor je een sectie van 1 meter en van 1,56 meter overhoudt. Jan Geert Wind: “Dit is lichter en dus gemakkelijker te installeren voor  de installateur.” Als extra werd er een recirculatiesectie aan toegevoegd, waardoor de aanwarming van het gebouw nog minder energie kost. Verder blijft het concept vertrouwd en betrouwbaar zoals altijd. Op een bedieningspaneel aan de muur kan de leerkracht de temperatuur instellen. De units zijn zo ontwikkeld dat ze uitgevoerd kunnen worden met een waterbatterij of een DX-batterij. Er is dus de mogelijkheid tot een gasloos systeem.

Standaard worden de units aanGesloten op de meldkamer van Klimaatgroep Holland, die 24/7 gemonitord wordt. De school krijgt zelf inloggegevens om altijd inzicht te hebben in de gemeten waardes. Bovendien wordt er tien jaar product- en prestatiegarantie geboden, waardoor de prestaties én de kosten voor onderhoud en reparaties vooraf bekend zijn.

DUMAVA-subsidie

Klimaatgroep Holland presenteerde de ComfortoPlus CPR14.30 tijdens VSK+E in de Jaarbeurs Utrecht. De reacties waren lovend, vertelt Jan Geert Wind. “We hadden een goede beurs met veel aanloop. De bezoekers vonden de recirculatiesectie een mooie toevoeging op de unit. Met name de installateurs waren blij met het verhoogde installatiegemak. De reacties waren positief.”

Een mooie bijkomstigheid is dat het ScholenoConcept voldoet aan de eisen van de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA), die ingaat op 3 juni 2024. Op deze manier wordt het nog aantrekkelijker om maatschappelijk vastgoed te verduurzamen met een bewezen betrouwbaar systeem als het ScholenoConcept.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.