Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Compleet en veelzijdig assortiment RVS CLV-systemen voor woongebouwen 

Compleet en veelzijdig assortiment RVS CLV-systemen voor woongebouwen 

Duurzaam, veilig en klaar voor de energietransitie

Nederlandse woningcorporaties beschikken over meer dan 2,3 miljoen woningen, waarvan een groot deel zich in meerlaagse woongebouwen bevindt. In het verleden mochten deze woningen hun rookgassen op hun eigen verdieping en door de gevel naar buiten afvoeren, maar de afgelopen jaren zijn de regels op dit vlak steeds strenger geworden. Bijvoorbeeld om de gezondheid en veiligheid van bewoners te garanderen. Omdat rookgasafvoersystemen onder open ramen of balkons inmiddels niet meer zijn toegestaan, wordt anno 2024 uitgeblazen via het dak. “Door gebruik te maken van gemeenschappelijke rookgasafvoersystemen kan enorm veel ruimte én arbeid worden bespaard”, weet Maico Snijder, Sales Director bij Schiedel Benelux. “Wie kiest voor de RVS CLV-systemen van Schiedel Benelux, profiteert bovendien van een hoge kwaliteit, een lange levensduur en uitgebreide projectondersteuning dankzij ons in-house ingenieursbureau.”

Maico Snijder, Sales Director bij Schiedel Benelux.

Dankzij Combinatie Luchttoevoer Verbrandingsgasafvoersystemen (CLV-systemen) kunnen meerdere gesloten gastoestellen (cv-ketels) op één centraal rookgasafvoersysteem worden aangesloten. Vervolgens vindt de verticale uitblaas plaats via één centrale uitmonding op het dak. “Tot en met vier of vijf woonlagen zijn zowel kunststof als RVS-systemen mogelijk”, vertelt Snijder. “Omdat de initiële investering lager is, kiezen veel woningcorporaties en installateurs op dit moment nog voor kunststof toe- en afvoeren. Op de lange termijn echter gaat dit voordeel niet (meer) op.”

Hoge kwaliteit, lange levensduur

Als gevolg van bijvoorbeeld temperatuurverschillen zijn rookgasbuizen continu in beweging (uitzetten en krimpen). “RVS is hier uitstekend tegen bestand, terwijl kunststof op een bepaald moment zal uitdrogen en scheuren”, weet Snijder. “Kunststof heeft een gemiddelde levensduur van circa 15 jaar, terwijl de levensduur van een cv-ketel gemiddeld 15 tot 18 jaar bedraagt. In combinatie met een warmtepomp (hybride installatie) wordt deze levensduur verder verlengd, wat betekent dat kunststof CLV-systemen tussentijds vervangen zullen moeten worden. Met een levensduur van >20 jaar is RVS dan de betere keuze. Immers kan de renovatie van het (hybride) verwarmings- en CLV-systeem in dit geval gelijktijdig worden ingepland én uitgevoerd.”

Wie kiest voor de RVS CLV-systemen van Schiedel Benelux, profiteert van een hoge kwaliteit, een lange levensduur en uitgebreide projectondersteuning.

Volledige in-house projectondersteuning

Nu de energietransitie en hybride systemen steeds hoger op de agenda komen van woningcorporaties en installatiebedrijven, ziet Snijder ook een groeiende vraag naar RVS CLV-systemen. “Wie hierbij kiest voor de RVS CLV-systemen van Schiedel Benelux, profiteert van volledige projectondersteuning. Van ontwerp tot installatie.” Schiedel Benelux ontwerpt, engineert en produceert alle systemen in eigen huis, benadrukt hij. “Hierdoor kunnen we een constante hoge kwaliteit en korte levertijden garanderen. Bovendien is verregaand maatwerk mogelijk, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor ons Centre of Engineering (CoE). Ons wereldwijd actieve team van ingenieurs is gevestigd in Middelburg en assisteert installateurs graag bij het ontwerp, de engineering en de montage van hun (maatwerk) rookkanalen. Ongeacht of starre kanalen, flexibele kanalen of specifieke appendages nodig zijn. Ook zijn zij direct beschikbaar bij technische vragen.”

Over Schiedel Benelux

Schiedel Benelux is een toonaangevende fabrikant en leverancier van geprefabriceerde schoorsteensystemen, met een brede keuze aan schoorsteen- en rookgasafvoersystemen. Alle producten zijn CE-gecertificeerd conform de EN 1856-1 en vervaardigd volgens de EN 9001-200-kwaliteitscontrolesystemen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.