Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Snel en efficiënt brandwerend afdichten
Het afdichten van kleine doorvoeringen gaat snel en eenvoudig met het nieuwe brandwerende isolatieschuim van Promat.

Snel en efficiënt brandwerend afdichten

Nieuw brandwerend isolatieschuim binnenkort verkrijgbaar op de Nederlandse markt

Dit jaar introduceert Promat een nieuw brandwerend isolatieschuim op de Nederlandse markt: PROMAFOAM®-2C. Het afdichten van kleine doorvoeringen verloopt hiermee een stuk efficiënter en eenvoudiger, wat een flinke tijdsbesparing oplevert voor installateurs.

Het schuim hardt goed uit en een teveel aangebrachte hoeveelheid kan hergebruikt worden.

PROMAFOAM®-2C is een 2-componenten isolatieschuim op basis van polyurethaan en halogeenvrije brandvertragers. Het is geschikt voor toepassingen in wanden en vloeren en speciaal ontwikkeld voor het maken van afdichtingen rond kabels, brandbare en onbrandbare leidingen en leidingen van split HVAC-systemen. De verspreiding van brand, rook en hitte wordt hiermee voorkomen. “Snelheid is tegenwoordig het sleutelwoord bij al het werk”, zegt Martin Boot, Technical Development & Application Engineer bij Promat. “Als we installateurs om feedback vragen, komt dat criterium vaak naar boven. Het voordeel ten opzichte van een 1-componenten- schuim is dat de PROMAFOAM®-2C makkelijker aan te brengen is. Het hardt altijd goed uit, want het bevat alle stoffen om homogeen op te schuimen.”

Gebruiksgemak

“Dit product maakt het afdichten van kleinere leidingen veel eenvoudiger”, beaamt Henri Zoetbrood, Area Sales Manager bij Promat. “Bovendien is het uitermate geschikt voor vloerdoorvoeringen, dus ook voor meterkasten. Het weggesneden schuim is herbruikbaar. Als de installateur dus schuim over heeft, kan hij dat gemakkelijk afsnijden en opnieuw gebruiken.” PROMAFOAM®-2C verrijkt het assortiment doordat het gericht is op efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. “Het gebruiksgemak is het grootste voordeel van PROMAFOAM®-2C”, aldus Zoetbrood.

PROMAFOAM®-2C is ook geschikt voor meterkastdoorvoeringen.

Het schuim kan op twee manieren worden aangebracht: met een manuele of met een elektrische cartridge. Vooral de frequentie zal deze keuze beïnvloeden. Wie PROMAFOAM®-2C vaak wil gebruiken, doet er goed aan te investeren in de elektrische oplossing.

Brandprestaties

Wie kiest voor dit product, kan uitgaan van een gegarandeerde levensduur van tien jaar. Het is geratificeerd volgens EN 1366-3, de norm voor het testen van doorvoeringen. “De brandprestaties variëren van EI60 tot EI120, afhankelijk van de context en het type leiding dat door de doorvoering gaat”, aldus Boot. In sommige situaties wordt het 2-componentenschuim ook toegepast in combinatie met de PROMASTOP®-TDW brandwerende wrap om een brandprestatie tot twee uur te behalen. Het schuim is met nog andere producten uit het Promat assortiment te combineren, zoals de PROMASTOP®-FB brandwerende steen.

Extra informatie

Op de website van Promat zijn alle benodigde documenten over PROMAFOAM®-2C te vinden. Ook kunnen geïnteresseerde installateurs zich aansluiten bij de praktische opleidingen die Promat-experts geven over het Fire Stopping assortiment. Elk kwartaal staat er minstens één sessie in het Nederlands op het programma. Uiteraard komt PROMAFOAM®-2C uitgebreid aan bod in de sessies.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.