Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Altijd voldoende kou
De chillers (luchtgekoelde koudwatermachines) zijn gebouwd in een robuust frame en zijn goed te verplaatsen voor de verhuur.

Altijd voldoende kou

24/7 bereikbaar bij calamiteiten en storingen

Wanneer binnen een bedrijf de koeling kapot gaat of onderhouden moet worden, dan is het belangrijk dat het werk niet stilvalt. Coolworld Rentals levert daarom tijdelijke huuroplossingen, als het moet zelfs binnen enkele uren. Waar het ook om gaat: een airco, koelinstallatie of koel- en vriescellen.

Niet alleen bij storingen of onderhoud, maar ook voor het vergroten van de capaciteit, tijdens events of als back-up levert Coolworld apparaten. Dat doet zij voor diverse branches, zowel voor de korte als lange termijn. Een betrouwbare specialist die ook nog eens advies kan geven.

Complete oplossingen

Denk niet dat Coolworld alleen een airco’tje of koelcel verhuurt. Nee, het zijn complete oplossingen inclusief generatoren. Daarvoor werkt ze samen met zowel internationale als lokale gecertificeerde partners bij de klant in de buurt. Het bedrijf is 24/7 bereikbaar, dus bij calamiteiten wordt er zo snel mogelijk een passende oplossing gebracht. Snel, betrouwbaar en flexibel. “We hebben brede oplossingen van heel klein tot heel groot”, zegt account manager André Reisser. “Als een klant met een specifieke vraag komt, gaat er altijd eerst een account manager naartoe om de vraag en wens te bespreken. Dan gaan we kijken wat de beste oplossing is.”

Wanneer bedrijven tijdelijke koeling nodig hebben bij storingen, onderhoud of voor het verhogen van de capaciteit, dan weet Coolworld Rentals altijd wel een oplossing.

Snelle service

Een mooi voorbeeld is een grote gas- en oliemaatschappij die onlangs een storing in de productie had. Reisser: “Op vrijdagmiddag werden we gebeld en op zaterdagochtend stond de oplossing al voor de deur. Zo snel kunnen we reageren op problemen waar installateurs tegenaan lopen.” Die installateurs zijn de grootste groep die het bedrijf bedient, gaat Reisser verder: “Dat zijn immers de mensen die connecties hebben met de eindklanten.”

Natuurlijke koudemiddelen

Airco’s, koel- en vriescellen, proceskoeling en sinds kort ook vriezers met natuurlijke koudemiddelen: Coolworld zet zich vol in op een verdere groei. Met de markt meegaan hoort daarbij. De eigen ontwikkelingsafdeling speelt hierin een grote rol. Binnen de koude- en klimaattechniek is er steeds meer vraag naar milieuvriendelijke installaties. De wetgeving wordt ook steeds strenger. Daarom ontwikkelt Coolworld nu zelf koel- en vriescellen die werken op CO2. “Op dit moment loopt er een pilot. Als die rond is, dan wordt de productie gestart voor grotere aantallen”, zegt Reisser.

Onlangs nam Arcus Infrastructure Partners LLP Coolworld over van Gimv. Dit zal de groei die Coolworld de laatste jaren heeft ingezet alleen maar verder stimuleren, denkt Reisser. “We willen in heel Europa groeien. Inmiddels zijn we werkzaam in zes landen en het plan is om verder uit te breiden.”

André Reisser van Coolworld Rentals.

Extra capaciteit

Voor het bedrijf staat een drukke tijd te wachten, met de winter en de kerstperiode voor de deur. Dan hebben veel supermarkten extra koelingen nodig. Een eigen koelcel hebben de meeste winkels niet meer, want die ruimte wordt tegenwoordig gebruikt als winkelruimte. In drukke tijden zijn ze daarom genoodzaakt om extra koelcellen in te huren. Deze worden dan zoveel mogelijk uitgerust met natuurlijke koudemiddelen. “Wanneer CO2 niet mogelijk is, dan gebruiken we R32. We zijn met z’n allen druk bezig met verduurzamen en dat moet ook. Klanten vragen naar milieuvriendelijke middelen en letten erop dat onze apparatuur voldoet aan hun eisen”, aldus Reisser.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.