Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Pan Oston, Raalte | Innovatieve installaties met fraaie armaturen

Pan Oston, Raalte | Innovatieve installaties met fraaie armaturen

Voor haar nieuwe bedrijfspand had Pan Oston uitgesproken wensen. De elektrotechnische installaties moesten veilig en state-of-the-art zijn. Ze moesten voldoen aan de laatste ontwikkelingen in de wereld van installaties. Daarnaast moesten ze fraai zijn en een toegevoegde waarde leveren aan de uitstraling van het nieuwe pand.

Deze uitdaging besteedde Pan Oston uit aan Beekman Elektro, die zich hierbij liet ondersteunen door Isolectra. Isolectra ontwikkelt en verkoopt innovatieve technische oplossingen die het leven veiliger, overzichtelijker en eenvoudiger maken. “Pan Oston was een uitdagend project”, vertelt Jeroen Wijntjes, Business Developer bij Isolectra. “Het kantoor en de vier grote bedrijfshallen vroegen om veel installaties. Daarnaast was het een prestigeproject. Wij hebben hier Wieland stekerbare installaties geleverd en EvaQ Lighting noodverlichting.”

Isolectra artikel installatie en belgie

Eigen ontwerp

De Wieland stekerbare installatie werd door Isolectra en Beekman Elektro samen ontworpen en geëngineerd. Hierbij werd nadrukkelijk rekening gehouden met de wensen van Pan Osten. Wijntjes: “De installatie moest flexibel, toekomstbestendig en circulair zijn en aan de hoogste veiligheidseisen voldoen. Het project had een strakke deadline en deze uitdaging was voor Beekman met stekerbaar installeren een stuk eenvoudiger te realiseren. Dankzij de zorgvuldige engineering waren overal de exacte afstanden bekend en was het overschot van kabels en leidingen minimaal.”

Noodverlichting op basis van licht

De EvaQ Lighting noodverlichting is nog jong, maar geweldig doordacht. “EvaQ Lighting werkt – in geval van calamiteiten – met rood en groen licht”, vertelt Wijntjes. “Hierdoor begrijpen de gebruikers van een pand onmiddellijk dat het om een noodsituatie gaat. De attentiewaarde wordt door het rode en groene pulserende licht verhoogd, waardoor aanwezigen bij eventuele rookontwikkeling de uitgangen beter kunnen vinden. Daarnaast is met rood licht het zicht bij rookontwikkeling beter.” Om ook aan de esthetische wensen te voldoen, ontwikkelde Isolectra – samen met Beekman Elektro Speciaal – fraaie armaturen in zilvergrijs, wit en zwart. Het project is inmiddels succesvol afgerond. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.