Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hogere systeemwaterkwaliteit, verbeterde performance
René van Luijn, business manager namens Spirotech Nederland.

Hogere systeemwaterkwaliteit, verbeterde performance

Als ontwikkelaar, producent en distributeur van betrouwbare oplossingen voor verwarmings- en koelsystemen is het vanuit Helmond actieve Spirotech de afgelopen decennia uitgegroeid tot een ware expert in systeemwaterkwaliteit. Een kwalificatie die zich in de praktijk vertaalt in een betere werking van apparatuur, aanzienlijke energiebesparingen, meer comfort en minder slijtage en uitval. Voordelen die door een diverse groep opdrachtgevers in zowel de woon- als werkomgeving innig worden omarmd.

De afgelopen decennia heeft Spirotech zich als typisch Brabants familiebedrijf ontwikkeld tot een vooraanstaande leverancier van uiteenlopende, hoogwaardige en in Nederland geassembleerde kwaliteitsproducten. Doordachte, in eigen huis bedachte oplossingen die via een vier pijlers tellende aanpak slechts één centraal doel dienen: het systeemwater, de belangrijkste component binnen koel- en verwarmingssystemen, te beschermen en de kwaliteit ervan te waarborgen. “Simpel gezegd zorgen onze standaard én op maat gemaakte producten ervoor dat het systeemwater in installaties met een gesloten watercircuit schoon is, luchtvrij is en geen metaaldeeltjes bevat”, zegt René van Luijn, business manager namens Spirotech Nederland. “Daarbij kun je denken aan cv-installaties en koelsystemen, maar ook warmtepompen. Wanneer je dergelijke systemen goed beschermt, verminder je de slijtage en de kans op storingen. Tegelijk wordt het gebruikscomfort vergroot en boek je aanzienlijke energiebesparingen. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten.”

Een SpiroTrap magnetische vuilafscheider en SpiroVent microbellenontluchter houden de installatie schoon van vuil en lucht.

Totaalpakket

Het productengamma van Spirotech is gevarieerd en uitgebreid tegelijk. Het programma is het resultaat van de pioniersgeest die al jarenlang binnen de onderneming heerst. Zo startte Spirotech 50 jaar geleden als eerste in Nederland met de ontwikkeling van lucht- en vuilafscheiders voor systeemwater in verwarmings- en koelinstallaties. Producten die tot op de dag van vandaag met louter hoogwaardige materialen, zoals messing, staal en de sterkste magneten, worden vervaardigd en waarop Spirotech maar liefst 20 jaar garantie geeft. Bovendien zijn sommige producten onafhankelijk getest door KIWA Gastec en zijn de geleverde besparingen vastgesteld. Dat alles zorgt ervoor dat internationale ketel- en warmtepompfabrikanten, installateurs en adviseurs Spirotech maar wat graag voorschrijven rondom de uitvoering van woningbouw- en utiliteitsprojecten. Ook wanneer laagtemperatuursystemen worden toegepast.

“Behalve oplossingen voor onder meer lucht- en vuilafscheiding, drukbehoud en vacuümontgassing leveren we bijvoorbeeld ook open verdelers en additieven”, geeft Van Luijn de assortimentsbreedte weer. “Daarnaast zijn we in staat om binnen ons eigen laboratorium in België aan de hand van 33 parameters de systeemwaterkwaliteit vast te stellen, zodat we onze klanten gericht en deskundig kunnen adviseren. Kortom, we staan qua product én dienst voor een welkom totaalpakket, inclusief een perfecte onderhoudsservice voor met name ontgassers en drukbehoudinstallaties. Spirotech mag zich dan ook met recht betitelen als expert op het gebied van systeemwaterkwaliteit en zelfs marktleider als het gaat om lucht- en vuilafscheidingssystemen voor verwarming en koeling.”

De SpiroCross XC-M. De volgende generatie hydraulische verdelers in combinatie met lucht- en vuilafscheiding met unieke magneetveldversterkende technologie.

Terugverdienen

In de nabije toekomst komt de implementatie van duurzame verwarmingssystemen almaar centraler te staan. “Naast steeds energiezuinigere verwarmingsketels zijn er inmiddels diverse oplossingen voorhanden om deels of volledig van het gas af te kunnen gaan”, aldus Van Luijn. “Een daarvan is de warmtepomp, een laagtemperatuursysteem dat in vergelijking met traditionele cv-installaties echter gevoeliger is voor rendementsverliezen en storingen door lucht en vuil. Beide beïnvloeden na verloop van tijd de waterdoorstroming en afgifte van warmte. Gelukkig is dit, net als bij cv- en HR-ketels, eenvoudig te voorkomen door toepassing van een automatische ontluchter en vuilafscheider. Dat kost weliswaar wat extra, maar je verdient de iets hogere investering voor dergelijke extra componenten vele malen terug doordat de apparatuur tijdens het gebruik veel betere energetische prestaties levert. Dat maakt de keus niet moeilijk.”       

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.