Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hoge kwaliteit ventilatiesystemen voor DE Zalmhaven
Alle appartementen van De Zalmhaven I worden voorzien van compacte en stille CERA-units.

Hoge kwaliteit ventilatiesystemen voor DE Zalmhaven

De ventilatiesystemen van STEBOMA zijn van de hoogste kwaliteit en geschikt voor een diversiteit aan gebouwen, of het nu om een kleine woning gaat of een hoge woontoren als De Zalmhaven. Voor de Rotterdamse toren werd gekozen voor het CERA-systeem. “Voor De Zalmhaven I geldt een hoge EPC-eis. Alle appartementen worden voorzien van compacte en stille CERA-units, die continu de benodigde verse lucht in de woon- en slaapkamers regelen. Vraaggestuurd en op basis van lokale CO2-metingen”, vertelt Wibo van der Vaart, projectleider bij STEBOMA Beverwijk. De CERA-units zijn gekoppeld aan centrale WTW-units met CERA-regeling (2x 40.000 m³/h) op de 61e verdieping.

Hoog rendement

Voor de lagere woontorens Zalmhaven II en III werd gekozen voor individuele Zehnder ComfoAir Q WTW-units. Deze onderscheiden zich door een zeer hoog WTW-rendement en een zeer laag energieverbruik. In de onderliggende commerciële plint wordt een combinatie van luchtbehandelingskasten, luchtkanalen en plafondroosters geïnstalleerd.

Eén verdieping per week

De grootste uitdaging bij de montage van de ventilatiesystemen is de logistiek, vertelt Van der Vaart.  “De ruimte op de bouwplaats is beperkt en het bouwtempo ligt hoog. De Zalmhaven I wordt bijvoorbeeld gebouwd in een tempo van één verdieping per week, inclusief buitengevel, wanden, vloeren en installatietechniek. Dit vraagt niet alleen om een goede afstemming met alle bouwpartners, maar ook om een zorgvuldige voorbereiding.”

Snelle montage

Op de eigen prefabricage-afdeling van STEBOMA worden naast alle benodigde kanalen ook alle afmontagepakketten vanuit een BIM-model geprefabriceerd, per bouwsectie verpakt en just-in-time op de bouw aangeleverd. Hier kunnen de installaties makkelijk en snel gemonteerd worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.