Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Duurzaam hergebruik door vervangbare lippendichting

Duurzaam hergebruik door vervangbare lippendichting

Afpersstop voor flexibele 16 mm- en 20 mm- leidingen van Viega

Jaarlijks worden er nog tienduizenden lekkages gemeld in de installatiebranche. Om dat aantal terug te brengen, wordt in artikel 2.3 van NEN 1006 de persproef voor leidingwaterinstallaties voorgeschreven. Speciaal voor installaties die zijn uitgevoerd met flexibele buis, biedt Viega nu een verbeterde afpersstop. De stop leent zich voor leidingbuizen van 16 en 20 mm.

Jaarlijks worden in de installatiebranche vele tienduizenden lekkages gemeld. De financiële en immateriële schade als gevolg hiervan, is nog vele malen groter. Reden te meer om installaties voor ingebruikname te testen. Het Waterwerkblad 2.3 geeft hiervoor specifieke aanwijzingen. Om de lekdichtheid van gemaakte verbindingen en de drukbestendigheid van de gemaakte leidingverbindingen te controleren, wordt een installatie voor ingebruikname afgeperst. De methode van afpersen is afhankelijk van het leidingmateriaal en middellijn van de leidingen. De persdruk is afhankelijk van het medium waarmee wordt afgeperst.

Speciaal voor haar kunststof leidingsystemen Viega Smartpress, Pexfit en Pexfit Fosta biedt Viega nu een verbeterde versie van de afpersstop. De afpersstoppen voor kunststofleidingsystemen zijn geschikt voor 16 mm- en 20 mm-buizen. Uit oogpunt van duurzaamheid en hergebruik is de stop voorzien van een vervangbare lippendichting. De stop is succesvol 100 maal beproefd zonder wisseling van de afdichting. De lippendichting is ook als los onderdeel te bestellen, zodat de persstop na verloop van tijd eenvoudig kan worden voorzien van een nieuwe lippendichting.

De stop is ontwikkeld voor de flexibele buissystemen van Viega (Smartpress, Pexfit en Pexfit Fosta). Toepassing van de afpersstop voor andere merken wordt niet ondersteund. De stop leent zich voor dichtheidsbeproevingen met water, perslucht of een inert gas als kooldioxide of stikstof.

In tegenstelling tot afpersstoppen voor metalen leidingsystemen is de afpersstop voor kunststof leidingsystemen direct op de buis toepasbaar.

Naast de afpersstop voor Viega Smartpress Pexfit en Pexfit Fosta biedt Viega ook een afpersstop voor het Profipress leidingsysteem. Die afpersstop voorziet in een klem-schroefverbinding direct op een persfitting als slangaansluiting voor een vulslang. Ook deze is herbruikbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.