Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Deurcommunicatiesysteem voor Waterside II is krachtig, toekomstbestendigen volledig stekerbaar
De montagekasten voor de centrale voorzieningenruimte worden al compleet afgemonteerd en voorbedraad.

Deurcommunicatiesysteem voor Waterside II is krachtig, toekomstbestendigen volledig stekerbaar

Aan de oever van de Maas in Rotterdam wordt druk gebouwd aan project Waterside II; een nieuwbouwlocatie met 124 appartementen in de vrije huursector. Het ontwerp onderscheidt zich door een bijzondere, getrapte opbouw met grote glaspartijen en goudkleurige geveldetails. Maar ook door een perfecte afwerking én een hoog bewonerscomfort. Het innovatieve iPlusBUS deurcommunicatiesysteem van Vercoma sluit hier perfect op aan.

“Groot voordeel van iPlusBUS is de eenvoud”, benadrukt Arjan Schouten, Manager Sales & Service bij Vercoma. “Bovendien is de diversiteit in componenten gering. Voor de realisatie van Waterside II heeft onze vaste relatie Van den Pol Elektrotechniek al op voorhand en in eigen beheer een ontwerp voor het deurcommunicatiesysteem gemaakt. Vervolgens werden wij gevraagd om het ontwerp te toetsen én om mee te denken over de deurschakeling van de dag/nachtsluis. Zowel voor de buitendeur als voor de binnendeur in het voorportaal hebben wij een aanbelpaneel geleverd. Gekozen is voor onze compacte BEOKEY-C code-scrollpanelen in een hoogwaardige RVS afwerking. Op ons advies is bovendien een tijdschakeling opgenomen, zodat bijvoorbeeld de postbezorger eenvoudig bij de brievenbussen in het portaal kan komen.”

Alle appartementen in Waterside II krijgen een BEOVIEW7 Lite-S 7″ deurvideomonitor.

Plug-and-play

Met iPlusBUS van Beoview biedt Vercoma een toekomstbestendig, krachtig en flexibel deurcommunicatiesysteem dat grote afstanden kan overbruggen en een onbeperkte aansluitcapaciteit heeft. “iPlusBUS biedt alle voordelen van full-IP-deurcommunicatietechniek, maar dan in combinatie met de bekende traditionele simpele bus-infrastructuur”, vertelt Schouten. “Andere IP-systemen op de markt zijn ster-bekabeld, waardoor de aanleg complex en duur is. iPlusBUS brengt hier verandering in. Dankzij dit deurcommunicatiesysteem hebben installateurs alle extra bekabeling namelijk niet meer nodig. Er gaat slechts één voedende streng naar boven, waarop de installateur met behulp van T-Switches aftakkingen naar de appartementen kan maken. Doordat Van den Pol in dit project werkt met patchkabels (voorgeknepen UTP-kabels) worden aansluitfouten voorkomen en ontstaat een 100% bedrijfszekere installatie.” 

Op de assemblage-afdeling van Vercoma in Wormerveer worden alle componenten voor het iPlusBUS systeem met zorg geëngineerd, geconfigureerd en geprogrammeerd. “Ook worden de montagekasten voor de centrale voorzieningenruimte hier al compleet afgemonteerd en voorbedraad, waardoor het complete systeem plug-and-play kan worden aangesloten.”

Gebruiksvriendelijk

Alle appartementen in Waterside II krijgen een BEOVIEW7 Lite-S 7″ deurvideomonitor; een gebruiksvriendelijke touchscreenmonitor met een intuïtieve grafische user interface en diverse uitbreidingsopties. Denk bijvoorbeeld aan de integratie van een BWCM Wifi inklik module, zodat bewoners hun oproepen ook op de smartphone kunnen ontvangen. “Op hun scherm kunnen zij straks exact zien bij welke deur wordt aangebeld.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.