Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Alles-in-één-oplossing voor energieopslag
De Power Station is speciaal ontworpen voor grotere woningen met een jaarverbruik vanaf zo’n 8.000 kWh.

Alles-in-één-oplossing voor energieopslag

Huisenergiecentrale heeft hoogste vermogen in de markt

Tijdens de laatste editie van de Vakbeurs Energie bevestigde Hager wederom dat het zich graag inzet voor een groenere wereld. Dat gebeurt via een breed scala van duurzame producten waarmee het bedrijf zowel de installatiemarkt als de eindgebruiker op maat bedient. De Power Station is een van de geboden oplossingen. Dit integrale energiemanagementsysteem zorgt voor een ruime accucapaciteit, voldoende vermogen én de mogelijkheid om tot wel vijftig zonnepanelen aan te sluiten. 

De begrippen duurzaamheid en circulariteit krijgen binnen Hager steeds meer inhoud. Zo maakt het in 1955 gestarte familiebedrijf tijdens de productie van inmiddels zo’n 200 componenten gebruik van gerecycled plastic. Daarnaast worden alle productverpakkingen vervaardigd uit hergebruikte en onbehandelde materialen. De onderneming heeft de zaken qua sustainability goed voor elkaar. Dat bleek nog maar eens afgelopen 10 tot en met 12 oktober, toen Hager in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch verschillende oplossingen presenteerde die garant staan voor een vlekkeloos energiemanagement. De spotlights waren daarbij vooral gericht op de Power Station, de alles-in-één-oplossing voor energieopslag die prima past bij de wensen van particuliere en zakelijke gebruikers.

Bij het wegvallen van de netspanning zorgt de Power Station in noodstroommodus ervoor dat de woning van stroom wordt voorzien.

Onafhankelijk

Als krachtigste huisenergiecentrale die momenteel te verkrijgen is, staat de Power Station van Hager voor maximale onafhankelijkheid van het stroomnet. Speciaal ontworpen voor grotere woningen met een jaarverbruik vanaf zo’n 8.000 kWh levert de vinding een flinke accucapaciteit en voldoende vermogen. Bovendien kunnen er wel vijftig zonnepanelen op worden aangesloten. De basis voor een slim en optimaal gebruik van de door de gebruiker zelf opgewekte stroom. Ongeacht of die direct of op een later tijdstip wordt ingezet. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van de woonomgeving of het opladen van de elektrische auto. “Onze Power Station, vakkundig geïnstalleerd door een van de 35 gecertificeerde monteurs waarmee we in Nederland samenwerken, zorgt ervoor dat je tot zo’n 85 procent onafhankelijk bent van het elektriciteitsnet”, zegt Camiell Pauw, sales manager binnen Hager Nederland. “Een mooi gegeven in een tijd van congestie. Met deze oplossing stellen we de gebruiker in staat om optimaal gebruik te maken van de eigen opgewekte energie. En dat is gunstig, zeker met het oog op het vervallen van de salderingsregel en het feit dat je veel minder vergoed krijgt voor de stroom die extra is opgewekt. Verder kun je met een dergelijk systeem volstaan met een kleinere stroomaansluiting. Iets dat de jaarlijkse contractkosten stevig reduceert.”

De Hager Power Station.

Stroomzeker

Qua zekerheid, vrijheid en speelruimte heeft de Power Station alles te bieden. Neem nu de noodstroommodus van het systeem. Deze zorgt ervoor dat bij het wegvallen van de netspanning de woning of het kantoor in kwestie van stroom wordt voorzien. Een veilige en comfortabele gedachte. Is er een grotere stroombehoefte dan de standaard accucapaciteit van het basissysteem van 13 of 19,5 kWh, een hoeveelheid die vergelijkbaar is met een gemiddeld dagelijks stroomverbruik? Ook dan heeft Hager een oplossing paraat. “In dat geval kunnen we het vermogen van de accu met extra modules opkrikken tot 58 kWh”, aldus Pauw. “Een mooie extra in dit kader is de slimme besturing van de PRO-versie. Deze voorspelt met behulp van AI namelijk haarscherp wanneer normaliter stroom wordt opgewekt en verbruikt.” 

Een gemeende belofte

Bij Hager heerst de gedachte dat we allemaal een aandeel willen hebben in het verduurzamen van de wereld waarin we leven en werken. De Blue Planet Commitment (BPC) geldt daarbij als een welgemeende belofte om alle gezamenlijke bedrijfsactiviteiten toe te spitsen op een betere en schonere toekomst. “Door de milieu-inspanningen van onze afnemers en eindgebruikers te ondersteunen, focussen we op het maken van duurzame producten en oplossingen, zodat de BPC gezamenlijk gerealiseerd kan worden”, zegt Pauw. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.