Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Alle oplossingen binnen één bedrijf
Stroom van zonnepanelen kan in het systeem geïntegreerd worden om de terugverdientijd te verkorten.

Alle oplossingen binnen één bedrijf

Van noodstroom tot totaaloplossing

Hoge energieprijzen, netcongestie, afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet: veel bedrijven willen het niet meer. Dan kunnen ze terecht bij Zwart Techniek. Dit bedrijf is al meer dan negentig jaar actief op de energiemarkt en bedenkt continu nieuwe oplossingen. Van oudsher is het hoofdthema noodstroom, maar tegenwoordig gaat dit veel verder. Naast noodstroomsystemen en service ervan noodstroomaggregaten, UPS’en en bijbehorende besturingssystemen) levert Zwart Techniek nu ook batterijen en microgrids. Een totaalconcept onder één dak.

Steeds vaker wordt noodstroom gebruikt om aan primaire energiebehoeftes te voldoen. Je bent immers niet altijd meer zeker van stroom, terwijl dit van groot belang is om de bedrijfsprocessen draaiende te houden. Zwart Techniek biedt daarop een antwoord. Haar Energie Management Systeem (EMS) zorgt ervoor dat alle assets samenwerken. Daarmee wordt energie toch een vanzelfsprekendheid voor klanten. “We merken regelmatig dat klanten binnenkomen met een vraag over noodstroom, maar uiteindelijk kiezen voor een systeem dat is toegespitst op hun energiebehoeften. Wij kijken bij iedere klantvraag wat het doel is en hoe we aan de klantbehoefte kunnen voldoen. We zorgen voor het in kaart brengen van de energiestromen en kijken hoe deze duurzaam en kostenefficiënt kunnen worden ingezet. Mocht een klant al zonnepanelen hebben, dan kunnen wij deze in het totaalsysteem met bijvoorbeeld batterijopslag en een kleinere noodstroomaggregaat integreren, beschikbare energie verhandelen op de energiemarkt en zo de terugverdientijd verkorten”, zegt Alex Westendarp Knol, commercieel directeur bij Zwart Techniek.

Zwart Techniek biedt het complete pakket: het geven van advies, opname op locatie, het uitwerken van een ontwerp, assemblage, testen, montage, inbedrijfstellen, opleveren en 24/7 service.

Peakshaving

Steeds meer bedrijven die last hebben van netcongestie kloppen bij Zwart Techniek aan. Dat kan bijvoorbeeld een startend bedrijf zijn dat pas na enkele jaren een netaansluiting krijgt of een bedrijf dat een groeiende energiebehoefte ziet. Westendarp Knol: “De aanvraag voor een nieuwe of zwaardere aansluiting kan jaren duren. Wanneer een bedrijf een aansluiting heeft die niet voldoet aan de groeiambities, dan kunnen we peak-
shaven. Dit wil zeggen dat je pieken in de vraag opvangt door een batterij te gebruiken als buffer in plaats van kostbare en niet beschikbare stroom. Er wordt juist stroom van het net afgenomen als deze goedkoper is. Door het inzetten van een microgrid is de klant minder afhankelijk van het net. Een bedrijf gaat dan efficiënter om met zijn eigen kosten en creëert een businessmodel om investeringen terug te verdienen. En zijn de investeringen een brug te ver, dan kunnen we ook voorzien in verschillende lease-opties.”

Zwart Techniek levert alle onderdelen inclusief het EMS. De engineering doet Zwart ook zelf, toegespitst op de klantvraag, legt Westendarp Knol uit. “Het functionele ontwerp is het hart van het systeem. Dat is voor elk systeem anders, afhankelijk van de klantbehoeftes. Met ons team en de klant zoeken we een functioneel ontwerp en bouwen dat zelf op. Alles wordt onder één hoed en met één aanspreekpunt per project geleverd.” Bij de totstandkoming van de totaaloplossingen is Zwart Techniek merkonafhankelijk. De klantwens wordt gevolgd en dus ook wensen over bepaalde merken. 

Snel schakelen

De service die Zwart Techniek biedt, is uitgebreid te noemen: het geven van advies, opname op locatie, het uitwerken van een ontwerp, assemblage, testen, montage, inbedrijfstellen, opleveren en 24/7 service. “Onze producten ondersteunen de kritieke processen bij onze klanten. Onze monteurs staan 24/7 voor ze klaar. Hiermee kijken we verder dan het leveren van een asset en bieden we stroomzekerheid in een samenleving waar stroom niet altijd vanzelfsprekend is”, aldus Westendarp Knol.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.