Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Wees verzekerd van een baan in de techniek: Laat je vandaag nog omscholen of bijscholen 
Met de opleidingen van Studium wordt een solide basis gelegd voor een toekomst in de techniek, waarin enorme banenkansen liggen.

Wees verzekerd van een baan in de techniek: Laat je vandaag nog omscholen of bijscholen 

Omscholing naar een kansrijk beroep is voor velen dé oplossing om langdurig thuiszitten te voorkomen. Nieuwe instromers en zij-instromers vinden bij Studium een uitgebreid programma met toegankelijke en praktijkgerichte opleidingen. “Met onze opleidingen wordt een solide basis gelegd voor een toekomst in de techniek, waarin enorme banenkansen liggen”, vertelt Accountmanager Niek Koelewijn. “Want de techniek staat nooit stil.”

Als je het aantal openstaande vacatures bekijkt op een website als werk.nl, dan zie je dat het aandeel in de technische sector veruit het grootst is, aldus Koelewijn. “Installatiebedrijven kunnen de vraag nauwelijks bijbenen en zijn naarstig op zoek naar specifiek geschoold technisch personeel, waarin wij heel graag voorzien. Samen met nieuwe instromers en zij-instromers stippelen we een opleidingstraject op maat uit. Laatst was er bijvoorbeeld iemand die door automatisering zijn baan was kwijtgeraakt. Hij heeft zich bij Studium laten bijscholen tot gecertificeerd warmtepompmonteur. In de toekomst wil hij bovendien deelnemen aan de opleiding Koeltechnisch Ontwerpen, zodat hij ook systemen kan ontwerpen en berekenen. Ook hebben we verschillende horecamedewerkers omgeschoold tot koudemonteur.”

Een groot deel van de opleidingen is heel toegankelijk. Technische kennis en/of vooropleidingen zijn niet vereist. De lessen worden verzorgd in kleine groepjes, met optimale interactie en persoonlijke begeleiding. “De overheid heeft 95 miljoen uitgetrokken om werkzoekenden tegemoet te komen met ontwikkeladvies en omscholing”, vertelt Koelewijn. “Dankzij de subsidie voor scholing worden werkzoekenden ondersteund en voorbereid op de banen waar op dit moment behoefte aan is. Maar ook voor werkgevers zijn er regelingen. Bijvoorbeeld voor medewerkers die door een reorganisatie niet meer op de juiste plek werken. Of wanneer er geen geschikt werk meer is voor werknemers en het niet lukt om openstaande vacatures te vullen met eigen personeel. Dit staat in verband met de NOW regeling.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.