Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Vloerverwarming brengt comfort in Borgstede
De vloerverwarming wordt vastgemaakt aan tackerplaten.

Vloerverwarming brengt comfort in Borgstede

Vloertemperaturen met zoneregeling

De toekomstige bewoners van woon-zorgcomplex Borgstede in Barendrecht zullen gaan genieten van een hoog comfort. Zo krijgt het gebouw vloerverwarming en -koeling, die aangelegd wordt door Holland Vloerverwarming. Zij zorgt ook voor de regeling.

Holland Vloerverwarming werd drie jaar geleden opgericht met als specialisatie utiliteitswerken en seriematige woningbouw. De monteurs leggen jaarlijks zo’n 400 kilometer vloerverwarmingsbuis aan. Bovendien wordt het tekenwerk verzorgd, waarbij precies wordt aangegeven waar de vloerverwarming komt en welke verwarmings- en koelcapaciteiten daarbij horen. Om de energiebehoefte per ruimte nauwkeurig te bepalen, wordt steeds vaker voor een zoneregeling op de verdelers van de vloerverwarming gekozen, net als bij Borgstede. 

Zoneregeling

Bij Borgstede wordt de vloerverwarming getackerd op tackerplaten. De afwerklaag bestaat uit een anhydriet gietvloer. “De ruimtes kunnen verwarmd en gekoeld worden. Dit gebeurt door de zoneregeling”, legt Niels Visser, eigenaar van Holland Vloerverwarming, uit. “Iedere kamer krijgt een eigen thermostaat, die in verbinding staat met de regelkast. Die staat weer in verbinding met een verdeler. Dit alles wordt aangestuurd door het gebouwbeheersysteem (GBS).” De zoneregeling is zo ontworpen dat deze automatisch omschakelt van verwarmen naar koelen als dat vanuit het GBS wordt aangestuurd. Om condens op de vloer in de badkamer te voorkomen, is er een mechanische koelstop gemonteerd op de groep die door de badkamer loopt.

Alle ruimtes kunnen gekoeld en verwarmd worden met een zoneregeling.

Hoge en lage temperatuur

De warmtepomp zorgt voor warm water in de winter en koud water in de zomer. De energiebehoefte wordt per ruimte bepaald door een ruimtethermostaat. Die is eenvoudig te bedienen en regelt de temperatuur per vertrek. Zo wordt de vloerverwarming ’s zomers en ’s winters gebruikt en heeft de gebruiker het hele jaar door een optimaal binnenklimaat. 

De vloerverwarmingsbuis bestaat uit vijf lagen, gemaakt van PE-RT. Eén van die vijf lagen is een EVOH-laag, die ervoor zorgt dat de buis diffusiedicht is. Daardoor kan er geen zuurstof naar binnen komen.

Professioneel team

Holland Vloerverwarming werkt bij Borgstede in opdracht van totaalinstallateur Van Dorp projecten. Inmiddels is fase 1 klaar, waarna gestart kan worden met fase 2. Visser is erg tevreden over de samenwerking met de totaalinstallateur, vertelt hij: “Qua coördinatie, planning en afspraken verloopt dit project heel soepel, zeker als je het vergelijkt met andere bouwen. Van Dorp is een grote installateur, maar dat merk je niet op de bouw. Ook Holland Vloerverwarming houdt van een directe manier van samenwerken met fijne contacten. Snel schakelen en korte lijnen passen perfect bij ons.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.