Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Optimaal comfort voor Rico Verhoeven’s jongerencentrum
Initiatiefnemer van het centrum is Rico Verhoeven, al bijna tien jaar wereldkampioen kickboksen.

Optimaal comfort voor Rico Verhoeven’s jongerencentrum

In het Brabantse Halsteren opent in januari 2024 het opvangcentrum Vivendum, waar jongeren terecht kunnen die uit huis zijn geplaatst. Initiatiefnemer van het centrum is Rico Verhoeven, al bijna tien jaar wereldkampioen kickboksen. Hij nam het initiatief om dit opvanghuis in zijn eigen woonplaats te realiseren, om vervolgens deze jongeren met behulp van goede begeleiding en veel sport weer een plek en rol in de samenleving te geven. Om het hele centrum van een optimaal comfort te voorzien, is er een evohome zoneregeling van Resideo geïnstalleerd.

Om het opvangcentrum te kunnen realiseren, kocht Verhoeven een voormalige fietsenzaak en bovenliggend appartement, midden in het centrum van het Brabantse dorp. Alleen was dit pand niet direct geschikt voor de functie die de kickbokser en zijn team in gedachten hadden. Daarom verzamelde Verhoeven een aantal ondernemers en vakmensen om zich heen die hem konden helpen met een ingrijpende verbouwing. Een van de specialisten is Vaggo Chipashvili, eigenaar van Thermcomfort. Deze vloerverwarmingsspecialist werd begin 2023 door Verhoeven benaderd met de vraag of hij en zijn team konden meedenken om het comfort in het toekomstige opvangcentrum te optimaliseren. Vaggo bracht Verhoeven afgelopen zomer in contact met Resideo, omdat hij daarmee dé expert in huis haalt als het om een comfortabel binnenklimaat gaat.

Om het opvangcentrum te kunnen realiseren, kocht Verhoeven een voormalige fietsenzaak en bovenliggend appartement, midden in het centrum van Halsteren.

Warmtepomp met vloerverwarming

“Het was al snel duidelijk dat we overal, zowel op de begane grond als op de bovenverdieping, vloerverwarming moesten aanleggen. Rico wilde het pand toekomstbestendig maken en liet dus de gasaansluiting verwijderen. Zo viel de keuze op een warmtepompsysteem. De installateur, Saman Groep, zou een Daikin lucht/water-warmtepomp plaatsen. En die werkt nu eenmaal het best met een laagtemperatuur afgiftesysteem”, vertelt Chipashvili. Omdat het pand volledig werd gestript, kon Thermcomfort in totaal 3 kilometer aan vloerverwarmingsslangen in de nieuwe vloeren leggen. “Toen we het vloersysteem gereed hadden, brachten we samen met Saman de regeling ter sprake. Omdat het opvangcentrum in totaal tien verschillende slaapkamers, twee gemeenschappelijke ruimtes en twee badkamers zou krijgen, gaven wij samen met de installateur bij Rico aan dat het niet bevorderlijk is om alle ruimtes op één centrale regeling te zetten. Wij adviseerden daarom en zoneregeling, waarbij elke ruimte apart te regelen is. Rico snapte onze argumenten en vroeg vervolgens welke partner deze geavanceerde regeling het best kon leveren.”

Vaggo Chipashvili, eigenaar van Thermcomfort.

Elke leefruimte een DT4

“Zo kwam hij bij ons terecht”, vertelt Jan Groeneveld, accountmanager bij Resideo. “Thermcomfort is bekend met onze regelingen, omdat ze deze vaker toepast. Het zou voor Vaggo en zijn collega’s prettig zijn als zij met onze producten de installaties in het opvangcentrum konden uitvoeren. Wij hebben vervolgens, samen met Thermcomfort, een voorstel uitgewerkt waarbij we zowel boven als beneden de vloerverwarmingsverdelers met onze MT4 thermische servomotoren en een HCC100 Multizone-regelaar hebben uitgerust. In elke leefruimte hebben we een moderne DT4 ruimtethermostaat opgehangen. En de beheerder van het pand beschikt over een evohome bedieningspaneel, zodat hij elk ruimte kan instellen en bedienen. Bijvoorbeeld als de bewoners van de kamers afwezig zijn. Ook kan hij de temperatuur op het bedieningspaneel of via de app begrenzen, zodat er geen ongewenste hoge of lage temperaturen worden ingesteld.”

Comfortabel thuisgevoel

“Het belangrijkste is dat wij de jongeren die hier straks komen een veilig en comfortabel thuisgevoel geven”, vertelt Verhoeven wanneer hij door het centrum loopt dat in de afrondende fase is beland. “Ik wil daarom dat iedereen in zijn eigen kamer de temperatuur kan instellen zoals hij of zij dat wil. Dus toen Resideo vertelde dat zij dat met haar zoneregeling heel nauwkeurig kan uitvoeren, was het voor mij geen vraag of we deze moesten installeren. Bovendien bleek Resideo bereid om ons te ondersteunen bij de realisatie van het pand, en daarvoor ben ik erg dankbaar.”     

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.