Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Verticaal gemonteerde elektrische installatie
EAE KXA Busbar.

Verticaal gemonteerde elektrische installatie

Compact en gebruiksvriendelijk

Ook aan het nieuwe Van der Valk hotel in Lelystad leverde Busbar Systems weer een mooie bijdrage. In opdracht van installateur Techval werden er twee Busbarsystemen type EAE KXA geleverd en geïnstalleerd.

De Busbarlijnen lopen vanaf de laagspanningsruimte horizontaal richting de twee stijgschachten om vervolgens ongeveer 60 meter verticaal door de schachten te lopen, tot bovenin het gebouw. Op de verticale Busbartrajecten zijn aftakkasten aangebracht, voorzien van zekering-lastschakelaars. “Met deze aftakkasten worden de subverdelers en andere gebruikers op de verschillende verdiepingen van het gebouw gevoed. Uiteraard is een dergelijk ontwerp aanzienlijk compacter, overzichtelijker en dus gebruiksvriendelijker dan een installatie met kabels”, zegt Daan Jacobs, commercieel directeur bij Busbar Systems. Hier komt nog bij dat eventuele uitbreidingen of aanpassingen in de toekomst veel minder tijd in beslag nemen. In principe is het simpelweg een kwestie van een extra aftakkast bijplaatsen op het al geïnstalleerde Busbarsysteem.

Verticale toepassing EAE Busbarsysteem met aftakkasten.

Een potentieel risico bij de installatie van dergelijke verticaal gemonteerde installaties is dat er tijdens de bouw waterlekkages optreden via de stijgschachten. Dit wordt voorkomen door duidelijke afspraken te maken over de detailplanning van zowel de bouw als de montage van de Busbarinstallaties. Jacobs: “In direct overleg en in samenwerking met Techval hebben wij dit heel goed kunnen coördineren. Deze montage is dan ook probleemloos verlopen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.