Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
TECE vloerverwarming, ook voor logistieke centra en hangars

TECE vloerverwarming, ook voor logistieke centra en hangars

TECE is naast woningbouw ook gespecialiseerd in het leveren en monteren van vloerverwarming voor bijvoorbeeld kantoorpanden, logistieke centra en hangars. Onlangs is een forse klus geklaard, namelijk het nieuwe hoofdkantoor van EliteJet te Mönchengladbach, met twee aangrenzende vliegtuighangars. EliteJet is gespecialiseerd in het onderhoud van vliegtuigen en adviseert potentiële opdrachtgevers bij de aanschaf ervan. In de zomer van 2019 verhuist het bedrijf naar haar nieuwe onderkomen.

TECE Elite

Giesen Installatiebedrijf B.V. uit Nieuw Bergen is installateur van dit project. Theo Giesen: “Op basis van onze jarenlange ervaring hebben wij de vloerverwarming van dit omvangrijke project wederom bij TECE uitbesteed. De werkzaamheden van TECE bestaan uit advies tijdens het ontwerpstadium, al het tekenwerk, de werkvoorbereiding, de levering van materialen, de volledige montage – in dit geval door Azer Vloerverwarming – en de inbedrijfstelling. Tijdens alle fasen van dit project was de samenwerking vlot en plezierig. TECE ontzorgt en biedt daarbij een goede prijs/kwaliteitsverhouding.”

In zowel de twee hangars als het aangrenzende kantoorpand (begane grond en verdieping) is vloerverwarming gelegd. In de kantoren gaat het om 700 m2 met een hart op hart afstand van 15 cm, in de hangars in totaal 2.310 m2 met een hart op hart afstand van 30 cm. De toegepaste vloerverwarmingsleidingen zijn robuuste vijflaagse buizen. Voor de twee hangars 20 x 2,25 mm, voor het kantoor 16 x 2,0 mm. Bij deze buizen bevindt de diffusiedichte laag zich in het midden, tussen de binnenste en buitenste laag. Dit heeft als voordeel, dat de diffusiedichte laag niet wordt aangetast wanneer de buitenste laag beschadigd raakt. Dankzij deze vijflagen technologie is de buis dan ook bijzonder geschikt voor ruwe installatieomstandigheden.

In de hangars zijn drie kunststof industrieverdelers geïnstalleerd met in totaal 46 groepen, in het kantoor zes kunststof verdelers met in totaal 55 groepen. De kunststof verdelers in het kantoor zijn uitgerust met zonemotoren. Hiermee kan de temperatuur in elke ruimte afzonderlijk geregeld worden aan de hand van thermostaten. Ook de twee hangars worden geregeld door middel van twee thermostaten. De thermostaten zijn gekoppeld aan een algemeen regelsysteem, dat eveneens de warmtepompen aanstuurt.

www.giesen-installatie.nl
www.tece.nl
www.azer-allround.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.