Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Producten

SolarEdge lanceert nieuwe Synergy-omvormer: hoger vermogen voor commercieel vastgoed en industriële gebouwen in Nederland

Max-Performance-900x600_1_0

21 oktober 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel
 • De 3-fase omvormer van SolarEdge met Synergy-technologie is nu verkrijgbaar in versies tot 100kW (400V) en 120 kW (480V). Daarmee wordt het mogelijk om op commercieel vastgoed en industriële gebouwen een hogere productie aan zonne-energie te realiseren en daarmee de terugverdientijd te verkorten.
 • De innovatieve pre-commissioning functie verkort de installatietijd. Installateurs kunnen systeemcomponenten voortaan valideren vanaf hun smartphone, nog vóór aansluiting op het elektriciteitsnet.

SolarEdge Technologies, wereldwijd toonaangevend in oplossingen voor slimme energie, maakt bekend dat zijn vernieuwde 3-fase omvormer met Synergy-technologie leverbaar is in de Benelux. De nieuwe versies leveren maximaal 100 kW op 400V-netten en 120 kW op 480V-netten. De SE100K-omvormer biedt tot 150% DC-oversizing om de energieproductie te maximaliseren en daarmee de winstgevendheid van grotere zonne-energie systemen te verbeteren. Daarnaast bevat de omvormer een ingebouwde nachtelijke PID-herstelfunctie. Deze PID-herstelfunctie  (Potential Induced Degradation) voorkomt dat zonnepanelen na verloop van tijd minder presteren en daardoor minder energie kunnen produceren.

“Onze nieuwe 3-fase omvormer met Synergy-technologie is een antwoord op twee eisen in de Europese commerciële vastgoedsector die steeds sterker leven”, aldus Alfred Karlstetter, algemeen directeur van SolarEdge Europa. “De nieuwe versies blijven de vertrouwde voordelen bieden van gelijkstroomoptimalisatie en monitoring op hoog niveau. Maar daarnaast bieden ze systeemeigenaren en investeerders meer vermogen en de schaalbaarheid die past bij een hogere winstgevendheid. Bovendien komen ze tegemoet aan de vraag van installateurs naar een snellere inbedrijfstelling en eenvoudigere installatieprocessen.”

De 3-fase omvormer met Synergy-technologie van SolarEdge maakt voor commercieel vastgoed een hogere productie van zonne-energie mogelijk, terwijl voor installateurs de installatie- en inbedrijfstellingstijd wordt verkort.

De omvormer introduceert bijvoorbeeld een innovatieve pre-commissioning functie. Die stelt installateurs in staat om volledig automatisch systeemcomponenten te valideren vanaf hun smartphones, nog vóór de aansluiting op het AC-net. Dit versnelt het installatieproces aanzienlijk. Mogelijke bedradings- of verbindingsproblemen kunnen ze namelijk al op voorhand signaleren en oplossen.

Daarnaast zorgt het modulaire lichtgewichtontwerp ervoor dat elke afzonderlijke unit kan worden geïnstalleerd door een team van twee personen, zonder dat daar specialistische apparatuur voor nodig is. Ook dat levert tijd- en kostenbesparingen op.

Uniek aan de Synergy-technologie van SolarEdge is dat die de omvormerfunctionaliteit opsplitst in drie onafhankelijke units. Die worden vervolgens aangestuurd via één beheerinterface. Dankzij deze oplossing wordt de uptime van het systeem verhoogd, want in het onwaarschijnlijke geval van een technische storing in de componenten die op één unit zijn aangesloten, blijft de rest van het systeem energie opwekken.

De nieuwe omvormer beschikt uiteraard over de geavanceerde veiligheidsfuncties van SolarEdge, zoals geïntegreerde vlamboogbeveiliging en snelle uitschakeling van DC in noodsituaties. Daarnaast is er een extra beveiliging ingebouwd in de vorm van thermische sensoren op de DC- en AC-verbindingen. Ook heeft SolarEdge overspanningsbeveiligingen toegevoegd.

De 3-fase omvormer met Synergy-technologie is nu te bestellen in de volgende vermogensklassen: 66,6, 90 en 100 kW. Daarnaast is er nu een 120 kW-versie voor 480V-netten. Bovendien zijn alle 3-fase omvormers voorbereid op energie-opslag, zodat ze beter kunnen inspelen op wisselende energiebehoeften.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%