Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Slimme werkkleding voor en door de vakman
Elk vak en ieder lichaam stelt andere eisen aan werkkleding. Daar houdt Snickers Workwear rekening mee.

Slimme werkkleding voor en door de vakman

Kleding als belangrijkste gereedschap

Werkkleding maakt een groot verschil, weten ze bij Snickers Workwear. Het is het enige stuk gereedschap dat je altijd nodig hebt en altijd bij je draagt. Of je nu op de steiger staat of op je knieën zit, je kleding moet fijn zitten, lang meegaan, duurzaam én mooi zijn. Het van origine Zweedse bedrijf gaat graag in gesprek met de eindgebruiker om met het beste resultaat te komen.

Het was de Zweedse vakman Matti Viio die in 1975 bedacht dat zijn werkkleding veel beter kon. Hij nam plaats aan de tekentafel en ontwierp zijn eigen broeken en jassen. Hij bedacht onder meer de holsterzak en het gereedschapsvest, waarna steeds meer mensen de waarde van zijn vondsten inzagen. Inmiddels is Snickers Workwear een bekend merk in vele landen, waaronder Nederland.

Winst behalen

“Snickers Workwear is het enige kledingmerk dat kan zeggen dat het is gestart door iemand op de werkvloer. Niet veel mensen weten het, maar Snickers is ook afgeleid van het Zweedse woord voor timmerman. En nog steeds zoeken we veel contact met vakmensen en zetten we onze antennes uit om er achter te komen waar vraag naar is. De mensen die onze kleding dragen, zijn de uitvinders van de producten. Zij geven feedback, waarna wij meteen onze kleding aanpassen. Je verliest 15% efficiëntie als je werkkleding draagt die niet goed aansluit op je lijf. Daar is bij heel veel vakmensen en bedrijven nog winst te behalen”, zegt marketing coördinator Jeroen Swaaij.

De Capsulized broek is de eerste werkbroek met ingebouwde kniebescherming.

Nieuwe producten

Ook dit najaar komen er weer volop nieuwe producten op de markt. Zo komt er in november een broek met ingebouwde kniebescherming, genaamd Capsulized. Zulke broeken zijn op dit moment nog niet verkrijgbaar. Wel heb je al werkbroeken met zakken op de knieën waar je losse bescherming in kunt doen. Van Swaaij: “Vaak worden die eruit gehaald wanneer de broek in de was gaat en vervolgens wordt vergeten om ze er terug in te doen. Ook komen de beschermstukken er vaak niet goed in, waardoor ze hun werk niet goed doen. Bij ons geldt: als de broek goed op maat is, dan blijft de kniebeschermer ook goed op zijn plaats zitten. De Capsulized broek kun je trouwens gewoon in z’n geheel in de wasmachine stoppen.”

Pasvorm is erg belangrijk bij Snickers Workwear. Iedereen, man of vrouw, heeft een ander figuur. Vandaar dat er gekozen kan worden uit een diversiteit aan maten. Accountmanager Jannot Dibbink legt uit: “Kleding moet fijn zitten als je staat, maar ook als je door de knieën gaat of beweegt. Daarom hebben we zo’n uitgebreide matenrange. Onze broeken hebben ook meer stof aan de voorzijde dan aan de achterkant, waardoor je niet geremd wordt wanneer je door de knieën gaat. Het zijn niet zomaar broeken die we ontwerpen, maar kledingstukken met diepgang. Dat bereiken we alleen maar door de terugkoppeling van de gebruikers. Normaal gesproken kom je als ontwerper niet zomaar op zulke ideeën.”

Zeg eens eerlijk: hoe vaak werk jij per week in deze houding?

Lichaamsscans

De Capsulized is onderdeel van de zogenaamde Zesserie. Ook deze serie wordt verder uitgebreid. En de manier waarop deze uitbreiding tot stand is gekomen, is weer tekenend voor Snickers Workwear. Dibbink: “Iedereen is anders, dus je kunt niet zomaar met een rechttoe rechtaan broek komen. In allerlei landen zijn daarom scans gemaakt van mannen- en vrouwenlichamen. Van die scans is het gemiddelde in kaart gebracht en vanuit dat oogpunt is men gaan ontwerpen. We willen iets passends bieden voor iedereen en daar steken we veel energie in.”

Snickers Workwear is onderdeel van de Hultafors Group. De kleding is zowel online te koop als bij geselecteerde dealers.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.