Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Samenwerkingsinitiatief gidst woningeigenaren naar de optimale vloer- en vloerverwarmingsoplossing 
Eiken parketvloer gelegd in een Hongaarse puntpatroon met een wenge bies. (Beeld: Marc Dorleijn fotografie)

Samenwerkingsinitiatief gidst woningeigenaren naar de optimale vloer- en vloerverwarmingsoplossing 

Wanneer woningeigenaren op zoek zijn naar een nieuwe vloer, start het oriëntatieproces bijna altijd online. Een surfrondje op het web levert immers snel en gemakkelijk de nodige informatie op. Over de vloer zélf, maar ook over de mogelijkheden en onmogelijkheden van vloerverwarming, een component die rondom de aanschaf van een nieuwe vloer steeds vaker wordt toegepast. Tijdens nieuwbouwprojecten, maar ook als een bestaande woning naar de maatstaven en het wensenpakket van deze tijd wordt gerenoveerd. De hieronder vermelde case bevestigt dat. 

Met de wens om in zijn wat oudere en van een houten constructievloer voorziene woning een nieuwe vloer én vloerverwarming aan te brengen, bracht een woningeigenaar op internet op beide vlakken het aanbod in kaart. Tijdens de zoektocht belandde hij al snel op www.parketenvloerverwarming.nl, de website van het Informatiecentrum Parket en Vloerverwarming, een onafhankelijk platform waar consumenten, bouwers, installateurs en designers terecht kunnen voor uiteenlopende informatie over de combinatie van houten parketvloeren en vloerverwarming. “Hier zag de woningeigenaar niet alleen welke vloerverwarmingssystemen er allemaal bestaan, maar kreeg hij ook inzicht in welke van deze systemen gecombineerd kunnen worden met een houten afwerkvloer”, zegt Sietse Stad, unit manager bij JK Vloerverwarming uit Ede. “Uiteindelijk kwam hij via het platform terecht bij Martijn de Wit Vloeren, een parketvloerspecialist bij hem in de regio.”

Informatiecentrum Parket en Vloerverwarming
In de markt bestaan de nodige onduidelijkheden over de combinatie van parket en vloerverwarming. Voor producenten van houten vloeren, leveranciers van parket en vloer afwerkmiddelen en leveranciers van vloerverwarmingssystemen reden om met elkaar de samenwerking te zoeken. Het resultaat daarvan komt tot uiting via het Informatiecentrum Parket en Vloerverwarming. De organisatie heeft een speciale website ontwikkeld waarop uitvoerige informatie gevonden kan worden over parket en vloerverwarming. Het portaal (www.parketenvloerverwarming.nl) is toegankelijk voor en ingedeeld naar verschillende doelgroepen: consumenten, parketspecialisten, bouwers, designers en installateurs. Binnen het platform zijn onder meer ruim 200 parketspeciaalzaken uit geheel Nederland actief. Zij werken nauw samen met vloerverwarmingsspecialisten en leveranciers van vloerafwerkingsmiddelen, zoals egalines, lijmen, lakken en oliën.

Parketvloeren zijn verkrijgbaar in diverse patronen. Hier een speciaal verouderd vlechtpaneel in eiken.

Deskundig advies

Aansluitend bracht de woningeigenaar een bezoek aan het bedrijf in het Noord-Hollandse Schagen. Na een plezierige en professionele ontvangst werd hij door de specialisten van Martijn de Wit Vloeren uitvoerig bijgepraat over de beschikbare houtsoorten en legwijzen. 

Een traject dat resulteerde in de keuze voor een extra brede, samengestelde vloer met een toplaag van eiken. Maar daar bleef het niet bij. De onderneming diende hem ook van een deskundig advies over alle mogelijkheden op het gebied van vloerverwarming. “Hieruit bleek dat over de houten constructievloer bijvoorbeeld een fermacell® vloersysteem geplaatst zou kunnen worden”, vervolgt Stad. “Het gaat hierbij om een warmte- en geluidsisolerende droge dekvloer. Na het aanbrengen hiervan kan hierin door ons een vloerverwarmingssysteem worden aangebracht. Een specialisme dat wordt gecombineerd met het op correcte wijze afdichten van de leidingen, het aanbrengen van een vlakke egalinelaag en het installeren hiervan op de houten vloerconstructie.”

Direct sfeer en warmte met brede eiken delen op ingefreesde vloerverwarming. (Beeld: Marc Dorleijn fotografie)

Warmte in de woning

Nadat de keuze voor zowel de vloer als vloerverwarming was gemaakt, ging het soepel en snel. Binnen een tijdsbestek van slechts één ochtend was de fermacell® gipsvezel dekvloer ingefreesd. Direct daarna kon worden gestart met het dichten van de leidingen en het egaliseren van de vloer. Hierna volgde het leggen van de fraaie houten vloer. Het resultaat: een zeer tevreden klant die bijzonder in zijn nopjes was over de gemaakte keuze en de gehanteerde aanpak. “De vloer brengt letterlijk en figuurlijk warmte in onze woning”, zo luidde het eindoordeel van de woningeigenaar. “Dankzij de goede samenwerking, de jarenlange ervaring en een ruime specifieke expertise hebben het Informatiecentrum Parket en Vloerverwarming, Martijn de Wit Vloeren, JK Vloerverwarming en James Hardie Netherlands ons verzekerd van een prachtige en comfortverhogende oplossing waarvan we nog vele jaren plezier zullen hebben.”

James Hardie Netherlands
Het vanuit Wijchen opererende James Hardie Netherlands houdt zich bezig met de productie en levering van gipsvezelplaten en vloerelementen onder de merknaam fermacell®, het hoogwaardige alternatief voor gipskartonplaten en natte dekvloeren. De unieke afbouwplaat van gipsvezel is een duurzaam geproduceerd plaatmateriaal dat een superieure brandwerendheid, akoestische isolatie en slagvastheid combineert.

De fermacell® vloerelementen zijn ingefreesd en voorzien van vloerverwarming. Vervolgens zijn de sleuven dichtgesmeerd, is de vloer geëgaliseerd en is de houten afwerkvloer geplaatst. (Beeld: James Hardie Netherlands)

JK Vloerverwarming
Het in Ede gevestigde JK Vloerverwarming richt zich al zo’n 27 jaar op het adviseren, ontwikkelen, produceren en installeren van oplossingen op het gebied van afgiftesystemen met lagetemperatuurverwarming en hogetemperatuurcomfortkoeling. Kwaliteiten die het bedrijf maken tot dé specialist in vloerverwarming voor zowel nieuwe als bestaande woningen en utiliteitsgebouwen. De onderneming werkt door heel het land met gespecialiseerde medewerkers: de basis voor complete ontzorging én topkwaliteit. Tegelijk onderhoudt JK Vloerverwarming een intensieve samenwerking met gekwalificeerde parketspecialisten. Daarbij worden de verschillende mogelijkheden en uitvoeringen qua vloer en vloerverwarming nauwgezet op elkaar afgestemd. Ongeacht of het gaat om het leggen van een gloednieuwe houten vloer of het installeren van een efficiënt vloerverwarmingssysteem, elke klant is verzekerd van een hoogwaardige en duurzame oplossing die tot in de puntjes aan de verwachtingen voldoet. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.