Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Proximity toegangscontrolesysteem met cloud based software

Proximity toegangscontrolesysteem met cloud based software

Intuïtief, modulair en eenvoudig te beheren

In de gestapelde woningbouw worden steeds minder traditionele sluitsystemen toegepast. In plaats hiervan geven projectontwikkelaars, architecten, woningbouwverenigingen, VvE-beheerders én elektrotechnisch installateurs anno 2020 de voorkeur aan uitgebreide, digitale en intelligente toegangscontrolesystemen die de veiligheid in het gebouw naar het hoogste niveau tillen en eenvoudig geïnstalleerd, intuïtief beheerd en modulair uitgebreid kunnen worden. Specialist in innovatieve deurcommunicatie- en toegangscontroleoplossingen Vercoma speelt hierop in met iP-Opener; een krachtig en hackproof toegangscontrolesysteem over IP dat niet alleen zonder specialistische IT-kennis geïnstalleerd en geconfigureerd kan worden, maar ook eenvoudig in de cloud kan worden beheerd. Vanaf iedere gewenste locatie en zonder dure licentie- of abonnementskosten.    

“iP-Opener is ontwikkeld door onze groepspartner FDI, in samenwerking met het Spaanse GOLMAR en uitermate geschikt voor middelgrote tot grote gebouwcomplexen”, vertelt Richard Schavemaker, Manager Business Development bij Vercoma, exclusief importeur en leverancier voor GOLMAR in Nederland. “Uniek is de eenvoud in beheer. In het cloud-based softwareprogramma iP-Opener Manager kunnen geautoriseerde gebruikers heel eenvoudig en real-time bevoegdheden en toegangsrechten van sleuteleigenaren inzien, toevoegen of wijzigen. Daarbij is het mogelijk om indelingen te maken in groepen, waarbij precies gedefinieerd kan worden wie op welke momenten toegang hebben tot welke ruimtes. Doordat iP-Opener werkt met gekleurde tags die door het systeem worden herkend en verwerkt, kan bij verlies eenvoudig en snel de verloren tag worden geblokkeerd en een nieuwe sleutel worden toegekend.” Firmware-updates van de lezers kunnen eenvoudig via het netwerk worden uitgevoerd, vertelt hij. “Een encrypted Mifare+ AES258 communicatieprotocol in de inbouw- en opbouwlezers – waarbij de kaart en sectorlezer elkaar verifiëren – maakt het systeem bovendien zeer veilig. In een logboek worden automatisch het kaartgebruik en alle deuractiviteiten bijgehouden.”

ge-010-229_panorama-kopieren

Verspreid over het gebouw zijn diverse controllers en Mifare+ lezers geïnstalleerd.

 

Compleet en toekomstbestendig

“iP-Opener betreft een modulair systeem dat altijd flexibel toegepast kan worden. Zelfs wanneer het complex nog niet over een IP-netwerk beschikt”, vertelt Schavemaker. “Dankzij de toevoeging van een RS485-bus-protocol functioneert het systeem altijd. Maar iP-Opener biedt nog meer flexibiliteit: het is op elk gewenst moment mogelijk om de installatie uit te breiden. Zowel qua mogelijkheden als in aantal aansluitingen. Bovendien kunnen eenvoudig RF-tags aan het systeem worden toegevoegd, voor gebruik in parkeergarages en/of door mindervaliden. Dit maakt het systeem én gebouw zeer compleet en toekomstbestendig.”

Project TOREN in Hoorn

De afgelopen jaren is iP-Opener al in vele projecten succesvol geïmplementeerd. Onder andere in appartementencomplex TOREN in Hoorn, dat wordt ontwikkeld en gebouwd door de Scholtens Groep. “In nauwe samenwerking met E-installateur Beerepoot Installatietechniek B.V. is een sluitplan voor project TOREN uitgewerkt”, vertelt Schavemaker. “Verspreid over het gebouw zijn diverse controllers en Mifare+ encrypted lezers geïnstalleerd, zoals de standaard GE-020-209 inbouwlezers, GE-020-007 antivandaal inbouwlezers voor (maatwerk) panelen en GE-020-086 antivandaal opbouwlezers. Elke appartement krijgt de beschikking over vier tags in de kleuren oranje, wit, blauw en groen. Het complete systeem is door ons voor geconfigureerd en elke tag is voorgeprogrammeerd, waardoor de implementatie flink is vereenvoudigd.” Ook leverde Vercoma de iPlusBUS; een full-IP deurcommunicatiesysteem met een simpele Cat5E bus-architectuur, waardoor flink op aantallen UTP-kabels én arbeidstijd kan worden bespaard.

Vercoma heeft ruim 40 jaar ervaring in innovatieve deurcommunicatie-oplossingen. Naast iP-OPENER en iPlusBUS levert de specialist uit Wormerveer o.a. GTwin deurcommunicatiesystemen en GOLMAR CCTV-systemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.