Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Professionele noodstroomvoorzieningen: 
De nieuwe Cat Stage V generatorsets zijn compatible met de biobrandstof HVO 100.

Professionele noodstroomvoorzieningen: 

altijd en overal

Dat stroom voor bedrijven en organisaties van het grootste belang is, behoeft geen nader betoog. Bij Pon Power, onderdeel van Pon Holdings, snappen ze dat helemaal. Het bedrijf verzorgt als importeur en distributeur in Nederland de verkoop en service van een uitgebreid programma diesel- en gasmotoren, (nood)generatorsets en installaties voor warmtekrachtkoppeling van het wereldmerk Caterpillar. Activiteiten waarmee klanten in diverse sectoren op maat worden geserviced en die de bedrijfscontinuïteit optimaal waarborgen. Dat geldt zeker voor de professionele totaaloplossingen die Pon Power biedt op het gebied van noodstroomvoorziening, een tak van sport waarover accountmanager EPG & Retail Niels van Dongen het nodige kan vertellen. 

Noodgeneratorsets van Cat zijn beschikbaar in de vermogens van 33 kVa tot 1.000 kVa.

Zonder stroom valt alles stil. Het is een gegeven waarop Pon Power scherp anticipeert met de eersteklas apparatuur van het gerenommeerde merk Caterpillar. Oplossingen die op elke plaats en in iedere situatie de voortgang van bedrijfs- en/of productieproces qua stroomvoorziening garanderen. Zeker als de gebruikelijke levering van elektriciteit stagneert of er periodiek behoefte is aan extra stroomkracht. Pon Power levert ze op contractbasis in vele soorten en maten. Voor de korte en langere termijn, tegen een uiterst scherpe prijs en met de beste service, een uitmuntende technische ondersteuning en een tiptop garantie. 

Primaire en tijdelijke noodstroom

Wat de wens of behoefte van de klant op stroomgebied ook is, Pon Power geeft met uiteenlopende oplossingen altijd het best passende antwoord. “Grofweg kun je onze noodstroomvoorzieningen in twee groepen verdelen”, aldus Van Dongen. “Allereerst bieden we prime power, ofwel primaire stroom. Hierbij gaat het om stroomvoorzieningen die hun waarde bewijzen wanneer er op bepaalde momenten extra energie gewenst is om de bedrijfsprocessen te ondersteunen en de voortgang ervan te waarborgen. Het is een oplossing die prima van pas komt wanneer de door netwerkbedrijven ingestelde stroomcapaciteit overschreden dreigt te worden. Primaire noodstroomvoorziening wordt ingezet op middelgrote tot grote locaties: van distributiebedrijven en bakkerijen tot hotels. Door bij te voeden, wordt ontregeling van het netwerk voorkomen en kunnen de werk- en productieprocessen gewoon doorgaan.”

De tweede groep noodstroomapparatuur van Pon Power betreft de meer tijdelijke noodstroomvoorzieningen, die inspringen wanneer het energienet het helemaal laat afweten en de bedrijfscontinuïteit serieus in gevaar komt. Het is een functionaliteit die veel gevraagd wordt door onder andere de infrasector, datawarehouses, de offshore-industrie en de glastuinbouw. “Gezien de beperkte netwerkcapaciteit waarmee we in Nederland momenteel te kampen hebben, is de stroomvoorziening lang niet meer zo vanzelfsprekend en betrouwbaar als voorheen”, legt Van Dongen uit. “Door van deze noodvoorziening gebruik te maken, kiest de klant dan ook voor een flink stuk extra zekerheid rondom de exploitatie van zijn bedrijf.”

Een servicemonteur van Pon Power legt de laatste hand aan de inbedrijfstelling van deze Cat C32 generator.

GC-generatorsets

De batterij noodstroomvoorzieningen van Pon Power is divers en omvangrijk tegelijk. Van Dongen zet een specifieke en veel gevraagde oplossing graag in de spotlights. “Met onze vriendelijk geprijsde plug-and-play Cat GC-dieselgeneratorsets bieden we onze afnemers extra zekerheid. Zónder onnodige opties of extra’s. Deze speciaal voor kleine tot middelgrote toepassingen ontwikkelde lijn is inzetbaar voor iedere denkbare stationaire noodstroomvoorziening. Binnen ziekenhuizen, bijvoorbeeld, maar ook binnen productiebedrijven en commerciële ondernemingen. Is de behoefte of het project wat groter of complexer? Ook dan staan onze specialisten paraat met het beste advies en de optimale oplossing. We tekenen altijd voor een noodstroomoplossing die uitblinkt in beschikbaarheid, betrouwbaarheid én veiligheid.”  

Referentieproject
Pon Power leverde aan een wereldwijd opererend zaadveredelingsbedrijf voor groenterassen, gevestigd in het Noord-Hollandse ‘Seed Valley’, twee Cat noodstroomaggregaten (700 kVa en 900 kVa). De verwerking en opslag van het zaad is fijnbesnaard werk en vindt onder gecontroleerde condities plaats. De noodaggregaten voorkomen dat deze kwetsbare zaden bij stroomuitval of een tekort verloren gaan. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.