Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Partner in vloerverwarming ontzorgt installateurs van A tot Z

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Partner in vloerverwarming ontzorgt installateurs van A tot Z


Al bijna dertig jaar adviseert, produceert en levert MAGNUM Heating vloerverwarmingssystemen voor comfort en safety, inclusief bijbehorende controlesystemen. “Met behulp van onze elektrische en watergedragen systemen zorgen wij voor warmte en continuïteit in de woningbouw en utiliteit”, vertelt Sales Director Michael Utermark. “Onze producten worden in eigen huis gemaakt, met kwalitatief hoogwaardige materialen en voor een concurrerende prijs. Het echte verschil zit echter in de manier waarop wij servicegericht zaken doen en geloven in lange termijn relaties. Zowel met de technische groothandels als met onze installatiepartners.”

MAGNUM Heating maakt onderdeel uit van de MAGNUM Heating Group, dat verder bestaat uit MAGNUM Projectservices, Thermoduct en de productiefaciliteiten van U-Tube Systems in Tholen en India. “Onze gezamenlijke missie is om klanten van A tot Z te ontzorgen”, aldus Utermark. “Wij verkopen onze producten uitsluitend aan de professionele markt. Onze systemen liggen ruim op voorraad bij vrijwel alle technische groothandels in het land. Bovendien verkopen wij rechtstreeks aan de grotere installatiebedrijven. De afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat onder andere bij deze groep een enorme vraag is ontstaan naar projectondersteuning. Met onze afdeling MAGNUM Projectservices spelen we hier perfect op in. Ongeacht of het gaat om woningen, kantoren of fabriekspanden: wij verzorgen graag het advies, evenals de AutoCAD-tekeningen, engineering, planning, projectondersteuning, installatie, inbedrijfstelling en aftersales. Een service die enorm goed door de markt wordt gezien en gewaardeerd.”


Voor de komende jaren wil MAGNUM Heating haar productassortiment niet alleen verbreden, maar vooral ook verdiepen.

Flexibel en snel

“O mdat wij de productie van onze vloerverwarmings- en controlesystemen in eigen huis hebben, kunnen we zeer snel schakelen”, benadrukt Utermark. “Ook kunnen we snel en flexibel inspelen op vragen, trends en verwachtingen in de markt. Bijvoorbeeld met betrekking tot de energietransitie.” Als gevolg van de overgang van fossiele brandstoffen naar volledig groene energie neemt bijvoorbeeld de toepassing van vloerverwarming in projecten snel toe, vertelt hij. “Niet verwonderlijk, want vloerverwarming functioneert uitstekend in combinatie met lage temperatuur verwarmingssystemen zoals LTV-ketels en warmtepompen. Bovendien komt de techniek perfect tegemoet aan de steeds hogere comforteisen van gebouwgebruikers. Onder andere omdat met de systemen ook gekoeld kan worden. Onze intelligente en modulerende thermostaten garanderen bovendien dat ruimtes perfect op temperatuur blijven, zonder dat de verwarmingsbron onnodig wordt in- en uitgeschakeld.”


MAGNUM Heating droogbouwsysteem.

Verbreden én verdiepen

V oor de komende jaren wil MAGNUM Heating haar productassortiment niet alleen verbreden, maar vooral ook verdiepen. “Grofweg kun je onze doelgroepen opsplitsen in de droge vloerenmarkt en in natte cellen zoals badkamers en toiletten”, aldus Utermark. “Met name in deze eerste markt is nog het één en ander te winnen. Vooral als het gaat om de combinatie van vloerverwarming en laminaat of parket. Want hoewel er soms nog koudwatervrees is, lenen onze systemen zich uitstekend voor deze vloerafwerkingen. Zeker wanneer wordt verwarmd met lage temperatuur systemen. Bijvoorbeeld onze nieuwste producten komen maximaal tegemoet aan de wensen van de eindklant én installateur. Ook sluiten zij perfect aan bij actuele bouwtrends zoals Nul-op-de-Meter en BENG. Installateurs die benieuwd zijn naar onze producten en services zijn van harte welkom op ons kantoor in Tholen of op één van de vele beurzen waaraan we deelnemen, zoals de VSK en Bouwbeurs in Utrecht en de internationale ISH beurs in Frankfurt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.