Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Noodstroomoplossingen voor hogere vermogens
Ondanks dat een noodstroomaggregaat vrijgesteld is van de emissie-eisen, is de trend naar energiereductie en daarmee verlaging van de CO2-uitstoot ingezet.

Noodstroomoplossingen voor hogere vermogens

Reden voor het 180 jaar jonge familiebedrijf om alvast voor te sorteren op die tendens. Sinds 1 januari 2021 is Koninklijke Van Twist in Nederland exclusief verdeler van Kohler-SDMO, fabrikant van energiesystemen tot maar liefst 4,5 megawatt.

“Grotere vermogens worden steeds vaker gevraagd”, begint Mark Scheurwater, salesmanager bij Koninklijke Van Twist. “Door vergaande automatisering van kritische processen is de beschikbaarheid van stroom steeds belangrijker geworden. We zien de vraag naar grotere vermogens toenemen. Bovendien zien we dat het openbaar elektriciteitsnet onbetrouwbaarder wordt. Zonder stroom staan de processen letterlijk stil. Dit heeft niet alleen economische consequenties, maar kan ook letterlijk (levens)gevaarlijk zijn. Om een oplossing te kunnen bieden over een veel bredere vermogensrange zijn we een samenwerking aangegaan met Kohler-SDMO. De brede vermogensrange van Kohler-SDMO maakt het voor ons reuze interessant om een veel grotere markt te bedienen, waaronder kantoren en utiliteitsgebouwen, maar ook datacenters, ziekenhuizen en de industrie.”

Zonder stroom staan de processen letterlijk stil. Dit heeft niet alleen economische consequenties maar kan ook letterlijk (levens)gevaarlijk zijn.

Sterk in service en onderhoud

De producten van Kohler-SDMO zijn al langer in beeld bij Koninklijke Van Twist. Scheurwater: “We hebben samen reeds een aantal succesvolle projecten afgerond en hebben dat eind vorig jaar bekrachtigd met een officiële samenwerking, gebaseerd op wederzijdse verwachtingen en ambities. Een win-win, zou je kunnen stellen. Wij zijn als Koninklijke Van Twist namelijk zeer goed georganiseerd en breed vertegenwoordigd in de aftersales, terwijl Kohler juist de ambitie heeft uitgesproken om hier meer aandacht aan te willen geven. Anno 2021 servicen we, al dan niet in samenwerking met een installateur, al meer dan 3.000 installaties conform overeengekomen onderhoudscontracten en dat willen we verder gaan uitbreiden, ook met de grotere installaties.” Jeroen Eeuwijk, General Manager van Koninklijke Van Twist, vult aan: “We merken dat de verantwoordelijkheid over de betrouwbaarheid van een installatie steeds vaker bij ons wordt neergelegd. Onze rol evolueert van leverancier naar partner gedurende de volledige exploitatiefase.”

CO2-reductie

Ondanks dat een noodstroomaggregaat vrijgesteld is van de emissie-eisen, is de trend naar energiereductie en daarmee verlaging van de CO2-uitstoot ingezet. “We zien ontwikkelingen richting hybride installaties en andere soorten brandstof, zoals waterstof. Waterstof zal in de toekomst een meer prominente rol gaan krijgen”, meent Scheurwater. “Zelf zijn we ook bezig met de ontwikkeling van nieuwe motoren in eigen beheer, waaronder een prototype op waterstof. Het ‘lastige’ aan noodstroominstallaties is natuurlijk dat ze altijd standby staan. Je doet een investering, maar hoopt het niet nodig te hebben. Ze draaien doorgaans maar enkele dagen per jaar, vaak enkel voor onderhoudswerkzaamheden. Maar de trend naar CO2-reductie is ook hier ingezet.”

Dankzij het partnerschap met Kohler-SDMO kan Koninklijke Van Twist voortaan ook voor hogere vermogens tot 4,5 megawatt voldoen aan het adagium: altijd in bedrijf.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.