Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuwe range warmteterugwinunits voor balansventilatie
De HRUC-serie.

Nieuwe range warmteterugwinunits voor balansventilatie

Vinding brengt wooncomfort en energie-efficiency in evenwicht

Terwijl de verduurzaming van Nederland zich in een rap tempo voltrekt, brengt de ontwikkeling ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Want een goed geïsoleerde woon- of werkomgeving mag dan wel topprioriteit zijn, het is ook belangrijk om binnen de muren een gezond en prettig binnenklimaat te bewerkstelligen. Ventilatie speelt daarbij een cruciale rol. Bij Ventilair weten ze er alles van. Het Eerselse bedrijf biedt uiteenlopende ventilatieoplossingen die zorgen voor een perfecte balans tussen energie-efficiency en een gezond binnenklimaat. Dat gebeurt onder meer met de fonkelnieuwe range HRUC WTW-units van Comair. Een vinding die het comfort binnen de woonomgeving naar nieuwe hoogten tilt en resulteert in een aanzienlijke reductie van de energiekosten.

HRUC aangesloten met ISO-kanaal.

Het bieden van doordachte ventilatieoplossingen voor de (industriële) woningbouw, utiliteitsbouw, industrie en scholen is al jaren het specialisme van Ventilair. Met de nieuwe HRUC WTW-units van Comair zet de onderneming wederom nieuwe en vooral duurzame stappen. “De units zijn ontwikkeld om tot een perfecte balans te komen tussen comfort en een energie-efficiënte woonhuisventilatie”, aldus product manager Bjorn Berger. “Ze kenmerken zich door een zeer laag opgenomen vermogen in combinatie met een hoog thermisch rendement. Verder zijn de units zeer gemakkelijk te bedienen en geluidsarm. Dat alles maakt ze uitermate geschikt voor de continue afzuiging van vervuilde en/of vochtige lucht uit onder meer badkamers, toiletten, keukens en bergingen. Doordat de warmte van de afgevoerde lucht vervolgens wordt overgedragen aan de aangevoerde en gefilterde buitenlucht, ontstaat een buitengewoon gezond en comfortabel binnenklimaat. Daarnaast zorgt de aanzienlijke energieterugwinning voor een stevige reductie van energiekosten. Met deze vinding kiezen zowel installateurs als woningeigenaren dan ook voor een betrouwbaar, efficiënt en duurzaam ventilatiesysteem dat voldoet aan de hoogste prestatienormen.”

De energiezuinige motoren in de HRUC.

Laagste energieverbruik

Het opmerkelijk lage opgenomen vermogen vormt een van de belangrijkste kenmerken van de drie modellen (zie kadertekst) tellende HRUC-serie. Door gebruik te maken van innovatieve, energiezuinige gelijkstroommotoren hebben de nieuwe units het laagst mogelijke energieverbruik in de markt. Een voordeel dat uitmondt in puike prestaties en de al genoemde energiebesparingen. Maar ook qua bedieningsgemak hebben de nieuwe paradepaardjes alles te bieden. “De apparaten zijn zó ontworpen dat inregelen en bedienen kinderspel wordt”, vervolgt Berger. “Dat kan met behulp van het overzichtelijke unitdisplay of de speciale Comair App, die via Bluetooth of WiFi verbinding maakt met de HRUC-unit. Het aanpassen van de gewenste instellingen en het beheren van de woningventilatie verloopt stapsgewijs en eenvoudig. Ongeacht of het gaat om het regelen van de ventilatiesnelheid, het aanpassen van de timerinstellingen of het raadplegen van de statusinformatie.”

De HRUC-Pro.

Bypass

Ook qua comfort staat de nieuwe range op eenzame hoogte. Daarvoor zorgt de slimme 100% zomernacht-bypass-functie. Een mooi extraatje dat de unit in staat stelt om tijdens warme zomerdagen ’s nachts (wanneer de buitentemperatuur lager is) over te schakelen naar de bypass-modus. “In dat geval wordt de warmteterugwinning uitgeschakeld en stroomt er direct koele buitenlucht de woning binnen”, legt Berger uit. “Met als resultaten een verfrissende, natuurlijke ventilatie en een aangenaam binnenklimaat. Zónder onnodig verbruik van energie.”   

De nieuwe toppers in vogelvlucht

HRUC-Pro
Het meest geavanceerde model binnen de range beschikt naast een voorverwarmer ook over een geavanceerde bediening en een constante volumeregeling. De HRUC-Pro-units (verkrijgbaar in vier varianten met een maximale capaciteit van achtereenvolgens 325 m3/h, 380 m3/h, 425 m3/h en 550 m3/h) hebben het laagst opgenomen vermogen in de markt. Dat maakt de apparaten zeer energiezuinig. 

HRUC-Plus
De in twee varianten verkrijgbare HRUC-Plus (maximale capaciteit 225 m3/h en 325 m3/h) is dé oplossing voor nieuwbouwprojecten waar een voorverwarmer is vereist. Deze toevoeging zorgt voor een efficiëntere warmteterugwinning en een flinke energiebesparing.

HRUC-Plus Reno
Deze unit (zónder voorverwarmer en verkrijgbaar in twee varianten met een maximaal debiet van 225 m3/h en 325 m3/h) is speciaal ontworpen voor de renovatiemarkt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.