Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘De cirkel is rond’
Richard Heijnen, commercieel technisch adviseur rayon noordoost bij Lennox Benelux BV.

‘De cirkel is rond’

Het team van Lennox Benelux BV is per 1 april uitgebreid met Richard Heijnen, die de functie van commercieel technisch adviseur rayon noordoost zal vervullen. Heijnen heeft bijna veertig jaar kennis en (praktijk)ervaring in de installatiebranche, die hij heel graag met de markt wil delen. Van koelinstallaties tot service en meet- en regeltechniek. Hij spreekt de taal van de installateur en is zeer gemotiveerd om – als onderdeel van het engineeringsteam van de installateur – de juiste producten voor de juiste projecten én processen te adviseren.

De afgelopen zes jaar was Heijnen accountmanager bij Resideo. “Ook heb ik enkele jaren gewerkt bij Trane, waar ik Sales Manager NL Marcel Spelt van Lennox Benelux BV heb leren kennen”, vertelt hij. “Maar dat is niet mijn enige link met de organisatie. Ik ben mijn carrière ooit gestart bij Refac B.V., dat inmiddels is overgenomen door Lennox Benelux BV. Met mijn nieuwe functie is mijn loopbaancirkel dus mooi rond. Ik ga er vanuit hier tot aan mijn pensioen te blijven.”

Een goed project start bij een goede voorbereiding

Tot voor kort hield Heijnen zich vooral bezig met de verkoop van losse producten. “Wat ik hierbij miste, was de techniek”, vertelt hij. “Als het om koelmachines, warmtepompen en rooftopunits gaat, is het heel belangrijk om al vroeg in het project aan tafel te komen. Immers kan alleen dan technisch-inhoudelijk de juiste productselectie worden gemaakt. Bovendien kunnen bestelmomenten en leveringen beter worden afgestemd.” 

In zijn rol als commercieel technisch adviseur voor rayon noordoost zal Heijnen installatiebedrijven in Flevoland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland bezoeken, met als doel om Lennox Benelux BV én haar producten nog beter op de kaart te zetten. “Op het moment dat zich een nieuw project voordoet, neem ik graag de technische uitgangspunten door”, vertelt hij. “Samen met de installateur en het liefst als volwaardig onderdeel van het eigen engineeringsteam. Hieruit volgen de offerte en opdracht, die ik met veel vertrouwen overdraag aan mijn collega’s van de binnendienst.”

Breed en compleet binnenklimaatassortiment 

Leverancier en producent van klimaatoplossingen Lennox is met 129 jaar het oudste bedrijf met de meeste kennis en ervaring in de HVAC&R-industrie. Het bedrijf biedt een breed en compleet binnenklimaatassortiment met hoogwaardige producten. Van koudwater koelmachines (chillers) tot rooftop luchtbehandelingskasten en warmtepompen, die een comfortabel en gezond binnenklimaat in tal van nieuwbouw- en renovatieprojecten garanderen. Van de kantorenmarkt tot en met de zorg, (non-food) retail en industrie. Met de Close Control lijn voorziet Lennox bovendien in de behoefte aan precisiekoeling in onder andere archiefruimtes, musea, productie-omgevingen en datacenters.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.