Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Frisse lucht voor Hofstad Lyceum Den Haag
Mochten de kettingen van de ACK 4 nat worden, dan is dat geen probleem. Ze zijn gemaakt van roestvrijstaal.

Frisse lucht voor Hofstad Lyceum Den Haag

Elektrische raambedieningen voor het grootste gemak

Bij het Hofstad Lyceum in Den Haag wordt veel aandacht besteed aan kunst en cultuur. Dat de leerlingen les krijgen in een frisse ruimte is van groot belang. Daarom monteerde Teleflex dit jaar negen elektrische raamopeners in het kunstlokaal en in de theaterzaal. Het was een aanvulling op een eerdere opdracht die het bedrijf voor het lyceum volbracht.

Teleflex maakt en levert handmatige en elektrische raambedieningen voor woningbouw, overheidsgebouwen en scholen. Dit doet ze al meer dan zeventig jaar. Op scholen worden zowel handmatige als elektrische systemen geplaatst. De handmatige bedieningen zijn namelijk erg degelijk, en de elektrische systemen zijn extra makkelijk te bedienen. Zo ook bij het Hofstad Lyceum, vertelt Jesse Verheem, operationeel manager bij Teleflex. “We leverden er vier kettingopeners van het type C20 en vijf van het type ACK 4. De ramen kunnen nu geopend worden met een jaloezieschakelaar aan de muur en met een radiografische afstandsbediening. Dit brengt het nodige bedieningsgemak met zich mee, want met name de ramen in de theaterzaal zitten zo hoog, dat je er met de hand niet bij kunt. In het kunstlokaal zijn de ramen groter, met een hoger gewicht. Een elektrische bediening geeft meer gemak in het aansturen. Met een druk op de knop gaan de ramen open en dicht.” Naast een schakelaar en afstandsbediening is er ook de mogelijkheid tot een Wifibox, zodat je de ramen kunt aansturen met de telefoon, tablet of een afstandsbediening op Wifi.

Zelfs ramen op grote hoogte kunnen gemakkelijk bediend worden met de raamopeners van Teleflex.

Design en degelijk

De reden dat er bij het Hofstad Lyceum is gekozen voor twee typen openers is dat het om verschillende soorten ramen gaat, namelijk uitzetramen die naar buiten toe open gaan en binnenvalramen die naar binnen toe open gaan. Verheem: “De C20 kan tot maximaal 36 cm open en de ACK 4 tot maximaal 40 cm, dus iets verder. Hoe verder het raam open kan, hoe meer dit bijdraagt aan een gezond binnenklimaat, waardoor een prettigere werk- en leeromgeving ontstaat. De C20 is wat compacter en oogt fraai qua design. Het voordeel van de ACK 4 is dat de ketting gemaakt is van roestvrijstaal, waardoor hij goed bestand is tegen weersomstandigheden. Dat is wel zo handig als de ramen naar buiten toe opengaan en dus nat kunnen worden van de regen.”

De C20 heeft een fraai design en werd gebruikt bij de binnenvalramen.

Kosteloze service en onderhoud

Teleflex voerde de volledige montage zelf uit, wat voor het lyceum als voordeel heeft dat het twee jaar garantie en een kosteloze service en onderhoud krijgt. Omdat het bedrijf de raamopeners voor een groot deel zelf produceert en een grote voorraad heeft, kan het altijd snel en flexibel reageren. Verheem: “We hebben oplossingen voor uitzetramen, valramen, dakramen, koepels en schuiframen. Of je kiest voor een elektrische of handmatige bediening, hangt helemaal af van je voorkeuren.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.