Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Innovaties voor warmtepompinstallaties en drinkwatersystemen

Innovaties voor warmtepompinstallaties en drinkwatersystemen

Caleffi is al jarenlang dé expert in het hydraulisch inregelen, balanceren en behandelen van verwarmingssystemen en drinkwaterinstallaties. Dat het bedrijf hoog inzet op duurzaamheid, technische prestaties en installatiegemak, werd andermaal bevestigd tijdens de ISH-beurs in Frankfurt. In navolging van de Apartment Control Unit (539H) voor drukregeling in huishoudelijke installaties gooiden bijvoorbeeld de iStop® vorstbeveiligingsklep en Caleffi XF vuilafscheider-filter voor warmtepompen hoge ogen. Laatstgenoemde producten werden zelfs beloond met een ISH Design Plus Award!

Dat Caleffi hoog inzet op duurzaamheid, technische prestaties en installatiegemak, werd andermaal bevestigd tijdens de ISH-beurs in Frankfurt.

Waterbehandeling van warmtepompinstallaties

In de Caleffi XF worden een vuilafscheider, een vuilfilter en een sterk magnetisch veld slim gecombineerd, vertelt Mauro Manfredi, Managing Director van Caleffi. “Dankzij het innovatieve vuilafscheider-filter worden onzuiverheden zoals bouwvuil en magnetiet al vanaf de allereerste passage van het systeemwater opgevangen en afgescheiden, waardoor het warmtepompsysteem van meet af aan schoon en efficiënt functioneert. Waar voor de grove vuilfiltering een intern gaaselement is voorzien, worden dankzij een speciale uitlaatzeef met een extra groot (98 cm2) en verfijnd filteroppervlak zelfs de kleinste vuildeeltjes (tot 160 micrometer) doeltreffend afgevangen. Hierdoor wordt het risico op filterverstopping sterk geminimaliseerd. Een magneetstaaf centraal in het systeem creëert bovendien een sterk magnetisch veld, waardoor ook alle ijzerhoudende onzuiverheden worden opgevangen en de magnetische rotors van de circulatiepompen worden beschermd.”

Dankzij deze technieken worden een slechte werking, storingen en vastgelopen componenten voorkomen en een optimaal rendement, een hoog comfort én een lange levensduur van het systeem geborgd. “Bovendien is het risico op drukverlies minimaal”, aldus Manfredi. “Dat maakt de Caleffi XF perfect geschikt voor warmtepompinstallaties. Naar wens kan de vuilafscheider zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Zónder in te boeten aan functionele of vloeistofdynamische prestaties.”

Caleffi iStop® vorstbeveiligingsklep.

Eenvoudige reiniging, zonder demontage

Caleffi XF is beschikbaar in zeven maten, van 3/4 tot 2 duim, vertelt Manfredi. “Hierdoor past het systeem in zowel kleinere als middelgrote warmtepompinstallaties. Bij de twee grootste maten (DN 40 en DN 50) is bovendien een bypassfunctie toegevoegd, waardoor de Kv-waarde van het toestel nog verder verbetert.” Dankzij een easy clean reinigingsmechanisme met borstels en een schraper kan het systeem eenvoudig en intensief gereinigd worden, zonder dat demontage nodig is. “Door simpelweg de knop aan de bovenzijde te draaien, reinigen speciale borsteltjes de binnenzijde van de filters. Dankzij de speciale spiraalvormige opstelling van de borstels zakken onzuiverheden als vanzelf naar de bodem van het toestel, waar een metalen schraper de bodem schoonmaakt. Ook dit unieke onderhouds- en reinigingssysteem helpt om drukverliezen te beperken.”

Caleffi Apartment Control Unit (539H) voor drukregeling in huishoudelijke installaties.

Drukregeling van drinkwatersystemen

Speciaal voor drinkwatersystemen in appartementsgebouwen en hotels ontwikkelde Caleffi de Apartment Control Unit (539H), waarin alle componenten voor drukregeling slim gecombineerd worden. Van reduceerventiel tot EA keerklep, aansluitkoppelingen, een poort voor drukmeting en een afsluitkraantje, vertelt Manfredi. “Dankzij de all-in-one Apartment Control Unit kunnen alle componenten op een beperkt oppervlak en in één keer geïnstalleerd worden. Hierdoor wordt het risico op montagefouten of lekkages tot een minimum gereduceerd. Bovendien wordt de veiligheid van het systeem naar het hoogste niveau getild. Immers kan de montage van bijvoorbeeld een reduceerventiel niet onverhoopt vergeten worden.” Het reduceerventiel kan hoge temperaturen (tot 80°C) aan, is gemaakt van loodarme messing/ecobrass en kan in de toekomst separaat vervangen worden, besluit hij. “Naar wens kan de Apartment Control Unit bovendien geïsoleerd geleverd worden.” Op dit moment worden de trajecten voor de Kiwa (Nederland) en Belgaqua (België) keurmerken afgerond.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.