Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
In drie weken geleverd, geïnstalleerd en in bedrijf gesteld
Tijdens de zomervakantie zijn veertien leslokalen uitgevoerd met de decentrale CGL-2 ventilatie-units van WOLF Energiesystemen. (Beeld: Avans Hogeschool)

In drie weken geleverd, geïnstalleerd en in bedrijf gesteld

Ventilatie-units Avans Hogeschool Den Bosch

Studenten en onderwijzend personeel van Avans Hogeschool in Den Bosch kunnen sinds begin dit schooljaar leren en werken in een comfortabel en fijn binnenklimaat. Tijdens de zomervakantie zijn veertien leslokalen uitgevoerd met de decentrale CGL-2 ventilatie-units van WOLF Energiesystemen, die voldoende verse lucht combineren met een hoge duurzaamheid en fluisterstille prestaties.

De opdracht in Den Bosch was een bijzondere, vertelt André van de Wetering, engineer bij WOLF Energiesystemen. “In slechts drie weken tijd hebben wij een voorstel voor de ventilatie-units gedaan, de units geleverd en de inbedrijfstelling verzorgd. Deze korte doorlooptijd was nodig, omdat Avans Hogeschool alle werkzaamheden voor het eind van de zomervakantie gereed wilde hebben.”

Dankzij o.a. de toegepaste EC-ventilatoren functioneert de ventilatie-unit uiterst stil en kan men ongestoord genieten van verse, gefilterde lucht in de ruimte.

Stil en onopvallend

“In de UO-fase bleek dat er geen technieken in het plafond geïnstalleerd mochten worden en ook plaatsing op het dak was niet toegestaan. Geen enkel probleem voor onze compacte en efficiënte CGL-2 units, die eenvoudig op de vloer van de lokalen geplaatst kunnen worden”, aldus Van de Wetering. “Voor de ventilatie-units was een capaciteit van 1.000 m3/h voorgeschreven. Een flinke hoeveelheid, die gevolgen kan hebben voor het geluid. Om afleiding door de ventilatie-units te voorkomen, zochten Avans Hogeschool en installateur Croonwolter&dros nadrukkelijk naar een fluisterstille installatie. De CGL-2 voorziet hierin. Dankzij de toepassing van moderne technologie zoals EC-ventilatoren functioneert de ventilatie-unit uiterst stil en zorgt zij onopvallend voor verse, gefilterde lucht in de ruimte.”

Studenten en onderwijzend personeel van Avans Hogeschool in Den Bosch kunnen sinds begin dit schooljaar leren en werken in een comfortabel en fijn binnenklimaat. (Beeld: Avans Hogeschool)

Hoog warmteterugwinrendement

Een geïntegreerde kruisstroomwisselaar benut de warme retourlucht om koele verse lucht voor te verwarmen, vertelt Van de Wetering. “Zónder dat er sprake is van geuroverdracht. “De ventilatie-unit voldoet aan de strengste hygiëne-eisen (volgens de VDI 6022). Dankzij een warmteterugwinrendement van 90% profiteert de hogeschool bovendien van aanzienlijk lagere energiekosten in vergelijking tot ventilatie via bijvoorbeeld raamvensters. Naverwarmingsregisters in de installatie voorkomen hinderlijke tochtklachten, terwijl een ingebouwde bypass gratis zomernachtventilatie (of: zomernachtkoeling) mogelijk maakt.” De CGL-2 unit maakt gebruik van de modernste sensortechniek, om voortdurend alle relevante parameters voor de luchtkwaliteit te meten. “Het toestel past het debiet op intelligente wijze aan, zodat de luchtkwaliteit altijd voldoet aan de hoogste eisen. Uniek is bovendien de WOLF-regeling, waardoor de ventilatie-unit eenvoudig gekoppeld kan worden aan het gebouwbeheersysteem.”

Mede dankzij de hiervoor genoemde eigenschappen bleek de CGL-2 ventilatie-unit dé perfecte unit voor Avans Hogeschool. “Voordat we onze aanbieding hebben gedaan, hebben we in onze fabriek de voorraad gecontroleerd”, vertelt Van de Wetering. “We bleken ruim voldoende units op voorraad te hebben, waarna half augustus de just-in-time leveringen zijn gepland. Zodra de montage zover gereed was, hebben wij bovendien de inbedrijfstelling verzorgd, waarmee Avans Hogeschool verzekerd is van een optimale en fluisterstille werking tegen een minimaal energieverbruik.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.