Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Groene vloerverwarmingssystemen, Made in Holland
Magnum HeatBoard is zeer geschikt voor de renovatiemarkt. Wanneer de vloerverwarming gecombineerd kan worden met zonnepanelen, wordt zelfvoorzienend wonen mogelijk.

Groene vloerverwarmingssystemen, Made in Holland

MAGNUM Heating produceert en assembleert bijna al haar producten in eigen huis, op haar eigen productieafdelingen. “Op deze manier kunnen we het traject van begin tot eind coördineren en controleren en is er een optimale kwaliteitsbewaking”, vertelt Stefan de Graaf, Verkoop Directeur Nederland bij MAGNUM Heating. “Onze vloerverwarmingssystemen hebben een zeer lange levensduur en spelen perfect in op de fundamentele transitie van fossiele verwarmingsbronnen naar duurzame klimaatoplossingen. We zijn continu actief om onze productie en logistieke processen bij te schaven, met als doel om onze carbon footprint zo klein mogelijk te maken.”

HeatBoard droogbouwsysteem

Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor MAGNUM HeatBoard, dat verkrijgbaar is in een watergedragen en een elektrische variant. “Aan de basis van het systeem ligt een High-Density EPS-plaat met een aluminium toplaag, waardoor de warmte beter wordt verdeeld”, vertelt De Graaf. “De systeemplaten kunnen snel en eenvoudig als puzzelstukken op de droge vloer worden uitgespreid en gekoppeld, waarna vloerverwarmingsbuizen of vloerverwarmingskabels in de voorgevormde kabelgoten geklemd kunnen worden. Een groot voordeel van onze platen is dat ze op iedere ondervloer geplaatst kunnen worden. Óók op een ruwe ondervloer. Dit maakt Magnum HeatBoard zeer geschikt voor de renovatiemarkt. Wanneer de vloerverwarming gecombineerd kan worden met zonnepanelen, wordt ook zelfvoorzienend wonen mogelijk.”

Eind december wordt een nieuwe logistieke hub achter het huidige pand van MAGNUM Heating aan de Stevinweg opgeleverd.

Microgolven ipv gas

“Met het energievraagstuk in ons achterhoofd, hebben wij actief gezocht naar nieuwe technieken. Bijvoorbeeld om ons EPS te produceren”, vertelt De Graaf. “Duurzaamheid en efficiëntie stond hierbij voorop. Wij streven ernaar om onze producten zo groen mogelijk te produceren. Waar onze huidige machines bijvoorbeeld gas verbruiken voor het productieproces, maakt onze nieuwste machine gebruik van microgolven om het EPS aan elkaar te smelten. Hiermee elektrificeren we het productieproces volledig. Doordat we geen gas meer nodig hebben, wordt onze CO2-uitstoot aanzienlijk gereduceerd.”

Dankzij de nieuwe productiemethode kan 50 procent recyclebaar materiaal verwerkt worden, benadrukt De Graaf. “Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan het sluiten van de materiaalkringloop. Bovendien verbetert de drukvastheid van de isolatieplaten. We streven naar win-winsituaties, waarbij we groene en innovatieve producten ontwikkelen en aanbieden die voldoen aan de behoeften van onze klanten. Ook met betrekking tot de energietransitie en zonder in te boeten aan de eenvoudige installatie en goede warmteafgifte die men van MAGNUM Heating gewend is.”

Op de productielocatie van MAGNUM Heating zijn afgelopen zomer lichtgewicht zonnepanelen geïnstalleerd. De energie die hiermee wordt opgewekt, wordt gebruikt voor de productie van vloerverwarmingsbuis.

Verduurzaming van de productie

Op de productielocatie van MAGNUM Heating zijn afgelopen zomer speciale lichtgewicht zonnepanelen geïnstalleerd, die de dakconstructie minimaal belasten. “De hoeveelheid panelen is zodanig berekend, dat alle energie die wordt opgewekt zo optimaal mogelijk wordt gebruikt voor de productie van vloerverwarmingsbuis”, aldus De Graaf. “Inmiddels is ongeveer de helft van ons beschikbare dakvlak voorzien van panelen. Een bewuste keuze, omdat het gebrek aan capaciteit in het stroomnetwerk van Tholen/Zeeland het op dit moment onmogelijk maakt om overschotten in stroomproductie terug te leveren aan het net. Hopelijk komt hier in de toekomst verandering in, maar intussen verkennen we de mogelijkheid voor eigen energieopslag in batterijen. De plannen hiervoor zijn inmiddels vergevorderd, wat verdere uitbreiding van het aantal panelen op onze daken mogelijk maakt.”

Nieuwe logistieke hub

Eind december wordt een nieuwe logistieke hub achter het huidige pand van MAGNUM Heating aan de Stevinweg opgeleverd. “Met een oppervlakte van 3.430 m2 en drie loading docks biedt onze nieuwe faciliteit ruimte aan 3.400 palletplaatsen”, aldus De Graaf. “Deze uitbreiding is noodzakelijk, vanwege de verwachte groei in de productie en verkoop van vloerverwarmingssystemen die met name gedreven wordt door de energietransitie. De bouw van de hub staat tevens symbool voor onze ambitie om een leidende rol te spelen in de verdere verduurzaming van onze energievoorziening.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.