Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De volgende stap naar ‘IoT enabled buildings’
De Smart Actuators zijn gemakkelijk te bereiken via pc, tablet of smartphone, waardoor je lokaal of op afstand de status kunt bepalen.

De volgende stap naar ‘IoT enabled buildings’

3 in 1 regelafsluiter-aandrijving voor een standalone regeling

Binnen de gebouwautomatisering worden aandrijvingen gebruikt om bijvoorbeeld de koud- en warmwaterstromen en luchtstromen van klimaatinstallaties te regelen. “De afgelopen jaren zijn deze aandrijvingen communicatief geworden, waardoor in plaats van de traditionele aansturing met een contact ook protocolaansturingen mogelijk werden”, aldus Eric Kortz, Manager Smart Components & Solutions bij SAUTER Nederland. “Onze Smart Actuators gaan hierin nog een aantal stappen verder. De slimme 3 in 1 regelafsluiter-aandrijvingen beschikken over alle eigenschappen van een ‘standaard’ aandrijving, communiceren met een veelvoud aan protocollen én zijn volledig inzetbaar als standalone regelaar. Bovendien communiceren de Smart Actuators met de cloud, waardoor de volgende stap naar cloudconnectiviteit en/of een ‘IoT enabled building’ kan worden gezet.”

De SAUTER Smart Actuators zijn onlangs in de markt geïntroduceerd. Begin volgend jaar zullen de eerste (pilot)projecten worden uitgevoerd. “Aanvankelijk zullen vooral de compactere en standalone luchtbehandelingsinstallaties en ventilatiesystemen met deze slimme regelafsluiter-aandrijvingen worden uitgevoerd”, verwacht Kortz. “Datzelfde geldt voor de verwarmings- en koel­installaties in kantoren. Van klimaatplafonds tot fancoilunits en andere lokale klimaatsystemen, waarna ook de grotere en complexere systemen zullen volgen.”

Minimale componenten, minimaal energieverbruik

SAUTER verwacht dat de Smart Actuators op termijn zelfs alle traditionele aandrijvingen zullen vervangen. “Dankzij de Smart Actuators zijn een separate regelaar en bedrading niet meer nodig”, aldus Kortz. “Een interessante ontwikkeling in het kader van duurzaamheid en Paris Proof commitment, omdat aanzienlijk minder componenten – en dus grondstoffen – nodig zijn. Doordat de regelafsluiter-aandrijvingen onderling communicatief zijn, kunnen de energiestromen in een gebouw bovendien perfect worden afgestemd. Dit vertaalt zich in een optimale energiedistributie én gaat energieverspilling tegen.” Een stekerbaar connectorsysteem met duidelijke kleurcoderingen resulteert in een bijzonder snelle en foutloze installatie.

Voorspellend onderhoud

De sensoren van de Smart Actuators genereren continu data en brengen deze over naar de SAUTER-cloud. Hier wordt alle data geanalyseerd en vergeleken met de referentiewaarden, waardoor ook mogelijkheden voor voorspellend onderhoud ontstaan. Bovendien zijn de Smart Actuators gemakkelijk te bereiken via pc, tablet of smartphone, waardoor je lokaal of op afstand de status kunt bepalen. De communicatie met de cloud en eventuele andere systemen wordt standaardmatig beveiligd, aldus Kortz. Daarmee garandeert SAUTER ook op dit gebied ‘Security by Design’.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.