Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Customized Products komen tegemoet aan uitdagingen in de installatiebranche’

‘Customized Products komen tegemoet aan uitdagingen in de installatiebranche’

Maakte Belimo Servomotoren B.V. in de beginjaren nog aandrijvingen met de soldeerbout uit losse printplaten en componenten, vandaag de dag worden ze massa-geproduceerd met geavanceerde assemblagetechnieken. Toch is de flexibiliteit van destijds, waarbij elke aandrijving op maat kon worden gemaakt, behouden gebleven en zelfs vergroot. “Dankzij de huidige modulaire opbouw van onze aandrijvingen en een briljant configuratiesysteem met legio opties, kunnen installateurs en andere stakeholders eenvoudig hun eigen aandrijving samenstellen en naar wens labelen, parametreren en/of laten monteren op een Belimo regelafsluiter of kogelkraan”, vertelt Managing Director Richard Daamen.

ylfa4882 kopieren

Overzicht van de Belimo Customized Products.

 

Belimo levert al decennialang Customized Products aan de OEM-sector. Van pluimveehouderijen tot champignonkwekerijen, van broederijen tot scheepsbouwers en van VAV-box fabrikanten tot brandklepproducenten. “Of het nu gaat om labels, klantspecifieke instellingen, een eigen logo of een andere kleur behuizing: we kunnen tal van mogelijkheden implementeren in ons productieproces”, aldus Daamen. “Bovendien zijn we in staat om bijvoorbeeld klantspecifieke kabels, stekkers of connectoren te monteren. En ook hydraulisch bieden wij meerwaarde, bijvoorbeeld door het voormonteren van leidingwerk, bevestigingsbeugels, bochten, koppelingen of ander fittingwerk aan onze afsluiters. Door de Customized Products als maatwerk te leveren, is iedere bestelling uniek. Echter kunnen wij nog steeds onze hoge Zwitserse kwaliteit garanderen.”

naamloos 1 kopieren 3

Richard Daamen, Managing Director bij Belimo Servomotoren B.V. | Yvette Vink, Marketing Manager bij Belimo Servomotoren B.V.

 

Toegevoegde waarde voor installateurs én opdrachtgevers

Belimo Servomotoren B.V. is circa drie jaar geleden met de Customized Products voor de installatiebranche gestart, toen installateur HOMIJ Technische Installaties zocht naar een kwalitatief hoogwaardige én betaalbare projectoplossing. “In plaats van te concurreren op sec productprijs, wisten we de opdrachtgever te overtuigen met onze toegevoegde waarde”, vertelt Daamen. “Het tekort aan goed, gekwalificeerd personeel op de bouw groeit. Bovendien staan doorlooptijden onder druk en moeten faalkosten tot een minimum worden beperkt, om projecten voldoende rendabel te houden. Onze Customized Products spelen hier optimaal op in. Door onze lucht- en waterzijdige aandrijvingen al in onze fabriek voor te monteren en te labelen, de juiste printplaten toe te voegen, specifieke klantinstellingen te activeren en de producten just-in-time en just-in-place als maatwerk aan te leveren, is minder arbeid en (uit)zoektijd in het werk nodig. Bovendien wordt een hoge elektrische en hydraulische kwaliteit geborgd. Ieder product wordt voor uitlevering getest op o.a. functionaliteit en lekdichtheid. Bovendien werken we uitsluitend met gerenommeerde merken, waardoor faalkosten tijdens de uitvoering tot een minimum worden beperkt. Conform alle Belimo producten wordt ook op onze Customized Products standaard 5 jaar garantie gegeven. De opdrachtgever én HOMIJ Technische Installaties waren hier zo enthousiast over, dat we deze optie tijdens VSK 2018 ook geïntroduceerd hebben voor de rest van de markt.”

Verregaande service

Installateurs zijn zeer te spreken over de service van Belimo, die verder gaat dan sec het leveren van producten. “Wij zijn een bedrijf dat kennis en kunde graag en ‘gratis’ met de markt deelt en keer op keer probeert zichzelf te overtreffen”, aldus Daamen. “Iedere Customized Products aanvraag gaat standaard gepaard met een uitgebreid gesprek. Bij onze relaties op kantoor, op de projectlocatie of per telefoon. Wij verdiepen ons in iedere aanvraag, om een zo goed mogelijk advies én eindproduct te kunnen leveren. Bovendien kunnen installateurs deelnemen aan diverse (product)trainingen. Zowel op locatie als in ons kenniscentrum in Vaassen.” In het kenniscentrum kunnen installateurs ook een flink aantal voorbeelden van Customized Products bekijken en beleven, vertelt Marketing Manager Yvette Vink. “Ook hebben zij hier de mogelijkheid om met een Virtual Reality (VR) bril te ervaren hoe eenvoudig en snel de Customized Products in projecten geïnstalleerd kunnen worden.” Daamen: “Voor de hoogwaardige technische assemblage van onze producten zijn wij een samenwerking aangegaan met sociale onderneming De Voorwerkers, waarmee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om onderdeel uit te maken van de reguliere arbeidsmarkt. Daarmee creëren we een triple winsituatie in de keten.”

Belimo werkt sec met gerenommeerde merken en biedt ook op de Customized Products standaard

5 jaar garantie.   

De Belimo Customized Products bieden tal van mogelijkheden:

 Elektrotechnisch; o.a. klantspecifieke kabels, stekkers en connectoren.

 Hydraulisch; o.a. voorgemonteerde leidingen, bochten, koppelingen en fittingen.

 Voorgeprogrammeerde intelligente aandrijvingen/oplossingen.

 Uitvoeren van functietesten op Customized Products.

 Labelen op locatieniveau.

 OEM-specifieke oplossingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.