Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Comeniuslaan 4 en 6, Nijmegen: Stekerbare verlichting voor grootste digitale toetslocatie

Dankzij de grondige verbouwing en herinrichting van de gebouwen aan de Comeniuslaan 4 en 6 beschikt de Radboud Universiteit Nijmegen straks over de grootste digitale toetslocatie van alle Nederlandse universiteiten.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Croonwolter&dros

23 juni 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Dankzij de grondige verbouwing en herinrichting van de gebouwen aan de Comeniuslaan 4 en 6 beschikt de Radboud Universiteit Nijmegen straks over de grootste digitale toetslocatie van alle Nederlandse universiteiten. Tussen augustus en november 2020 is in hoog tempo fase 1 gerealiseerd, waarbij de binnenzijde van het gebouw aan de Comeniuslaan 6 duurzaam is gesloopt, opnieuw is ingedeeld en voorzien is van nieuwe technische installaties. Afgelopen februari is gestart met de werkzaamheden aan de Comeniuslaan 4 (fase 2), die eind juni worden opgeleverd. Croonwolter&dros is verantwoordelijk voor de aanleg van de elektrotechnische installaties. Van de verlichtingsinstallatie, subverdeelkasten en werkplekvoedingen tot en met de brandmeld- en ontruimingsinstallaties, data-installatie, glasvezelinfrastructuur en basis voor de audiovisuele installaties. Voor het eenvoudig aansluiten van de verlichting selecteerde de TBI-onderneming de stekerbare technieken van Wieland.

Sinds Isolectra het Wieland GST18®-systeem introduceerde in Nederland, heeft stekerbaar installeren een grote vlucht genomen. Logisch, want stekerbaar installeren bespaart tijd en (faal)kosten en vergroot de flexibiliteit van de installatie. Dat bewijzen Isolectra en Croonwolter&dros in diverse projecten. “Croonwolter&dros is één van de grootste landelijke installateurs en wij zijn marktleider in stekerbaar installeren. De afgelopen jaren zijn we steeds meer naar elkaar toe gegroeid”, vertelt Marcel Backx, Key Accountmanager bij Isolectra. “Samen hebben we al veel aansprekende projecten mogen maken, in de utiliteitsbouw, infra en zorg. Op dit moment werken we bijvoorbeeld samen in de projecten Paleis van Justitie in Den Bosch, VUmc in Amsterdam, Black Box in Groningen, Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem, Centre Court in Den Haag én de Comeniusgebouwen in Nijmegen.”

Isolectra beschikt over zeer platte Wieland verdeelblokjes met een uitstekende prijs-kwaliteit, waar vandaan Croonwolter&dros eenvoudig en snel naar alle werkplekken kan doorstekeren.

Beperkte hoogtes

In de Comeniusgebouwen, met een oppervlakte van 6.054 m², worden dagelijks digitaal examens afgenomen. In totaal worden 923 werkplekken gerealiseerd, bovenop een computervloer. In de gebouwen is gekozen voor Soluflex kabelvloersystemen van slechts 37 mm hoogte. “Normaal gesproken lassen we de elektrotechnische kabels in een kabeldoos onder de vloer, maar in dit project was hier geen ruimte voor”, vertelt Richard Schreur, Projectleider bij Croonwolter&dros. “Daarom hebben we gezocht naar een stekerbare oplossing voor de voeding van alle computers, die we vonden bij één van onze voorkeursleveranciers. Isolectra beschikt over zeer platte Wieland verdeelblokjes met een uitstekende prijs-kwaliteit, waar vandaan we eenvoudig en snel naar alle werkplekken kunnen doorstekeren.”

Via groothandel Technische Unie levert Isolectra een groot aantal Wieland koppelsnoeren, aansluitsnoeren, splitters en verdelers voor de verlichtingsinstallatie.

Gesorteerd per installatie en verdieping

Ook alle verlichting wordt stekerbaar uitgevoerd. Via groothandel Technische Unie levert Isolectra een groot aantal Wieland koppelsnoeren, aansluitsnoeren, splitters en verdelers voor de verlichtingsinstallatie, evenals de sensoren voor de toiletgroepen. “Tijdens de eerste fase werden de producten uit voorraad geleverd in de bekende groene groothandelsbakken”, vertelt Schreur. “Een prima oplossing, maar logistiek niet altijd even efficiënt. Daarom hebben we in de tweede fase gekozen voor de inzet van speciale rolcontainers, waarin alle stekerbare producten per installatie en per verdieping gesorteerd worden geleverd. Hierdoor worden doorlooptijden nog verder verkort en faalkosten beperkt, terwijl de hoge kwaliteit geborgd blijft.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht