Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Zoneventielen van Caleffi regelen een flinke besparing in energie én in de portemonnee

Zoneventielen van Caleffi regelen een flinke besparing in energie én in de portemonnee

Een zoneventiel(set) bespaart energie in de installatie door de verschillende ruimtes na te regelen. Het is mogelijk per ruimte steeds de gewenste temperatuur regelen, waardoor de gewenste energie gevraagd wordt. Hoe meer zones en hoe kleiner de zones, hoe lager het energieverbruik en hoe hoger het comfort. Niet alleen energiebesparend dus, maar ook goed voor de portemonnee.

Z-one tweeweg- en driewegzoneventielen

De Z-one zoneventielen (serie 642 tweeweg en serie 643 drieweg) zijn voorzien van een servomotor met een terugroepveer en een microschakelaar. Hierdoor zijn ze veelzijdig inzetbaar en zowel bruikbaar in verwarmings- en koelinstallaties. Dankzij een speciaal montagesysteem kan de servomotor snel gemonteerd worden op het zoneventiel en wordt eventuele demontage een eitje.

Deze serie zoneventielen kan verticaal of horizontaal gemonteerd worden dankzij de beschermingsklasse (IP40). Ze kunnen gecombineerd worden met elke 2-draadsthermostaat en het ventiel kan manueel geopend worden met behulp van de hendel op de motor.

Voorgemonteerde zoneventielset

Universeel toepasbaar is de voorgemonteerde zoneventielset met stekkeraansluiting (serie 642). Dit zoneventiel is geschikt voor stadsverwarming-toepassing en/of tweewegzoneregeling van cv-installaties, zowel in verwarmings- als koelinstallaties. Voor regeling op ruimtetemperatuur kunnen alle aan- en uit- zwakstroomthermostaten worden toegepast.

Het zoneventiel is uitgerust met een synchrone servomotor en een afsluitklep met veerretour. Doordat de zoneventielset stekkerklaar is, kan het product gemakkelijk elektrisch aangesloten worden. Dankzij de voorgemonteerde thermostaataansluiting (24 volt) zijn er geen aparte transformators of elektrische kabels nodig. Daarnaast zorgt een knelaansluiting ervoor dat de installatie van de zoneventielset eenvoudig is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.