Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Vernieuwde inbouwdozen: in één keer muurvast
De flexibele tuit waarmee de dozen zijn voorzien, vormt een groot voordeel.

Vernieuwde inbouwdozen: in één keer muurvast

Om het gebruiksgemak voor de installateur te vergroten, heeft Attema de U40/U50 inbouwdozen vernieuwd. Maar wat is er precies veranderd? Freek van Poederooijen, productmanager bij Attema, vertelt: “Je zet deze dozen door de goede, klemmende bevestiging in één keer muurvast in elke steense wand. In gipsblokken, cellenbeton én kalkzandsteen.” En dat is nog maar één van de pluspunten van deze dozen.

Wat wil de installateur?

Als productmanager is Van Poederooijen veel op de bouwplaats te vinden: “Het is belangrijk om mee te kijken op de werkplek van de installateur”, vertelt hij. “Wat gaat goed? Wat gaat minder? Waar is behoefte aan? Zo weten we zeker dat de producten die we maken, voldoen aan de wensen van de installateurs. De snelheid van werken is daarbij altijd cruciaal.”

Eén klemmende oplossing voor elke steense muur

Ook bij de vernieuwing van de U40/U50 inbouwdozen ging dat zo in z’n werk. Van Poederooijen: “We zagen dat er steeds meer klemmend werd gemonteerd, maar dat dit niet bij álle soorten muren lukte. Vooral bij kalkzandsteen was de klemming minder en moest de doos alsnog met snelgips worden ingemetseld. Maar dat betekent wel een extra arbeidsgang, omdat het snelgips moet drogen. Onze nieuwe inbouwdozen zitten direct muurvast: in gipsblokken, cellenbeton én kalkzandsteen.”

De nieuwe inbouwdozen zitten direct muurvast: in gipsblokken, cellenbeton én kalkzandsteen.

De Duo-dozen die tot op heden in de markt waren, moesten sowieso standaard in de muur worden gelijmd. “Daar hebben we nu ook verandering in gebracht”, meldt Van Poederooijen met zekere trots. “Ook onze U50 Duo-dozen zijn van eenzelfde type klemming voorzien. Dat maakt een wereld van verschil.”

Flexibele tuit

De flexibele tuit waarmee de dozen zijn voorzien, vormt eveneens een groot voordeel. “De meeste frezers en boorders die ik zie, werken snel en netjes. Toch komt het voor dat de sleuf niet helemaal goed aansluit op het boorgat. De installateur moet dan een stuk weghakken om de aansluiting te maken. Bij de nieuwe dozen hoeft dat niet meer: door de flexibele tuit sluit de installateur de doos ook in zulke situaties makkelijk aan.” 

Soms wordt ter hoogte van de tuit een tweede, halfdiep, overlappend gat geboord, omdat de doos daardoor eenvoudiger te plaatsen is. Van Poederooijen: “De klemmende werking verloor hierdoor aan kracht. In de U40/U50 dozen zitten de klemmiddelen meer naar onderen, waardoor de klemmende werking volledig behouden blijft.”

Snelheid en gebruiksgemak

Ook aan details is gedacht. “De dozen hebben standaard 20 mm schroeven, zodat ze ook bij tegelwerk lang genoeg zijn. Ook de Duo-dozen. Verder zijn de schroeven in de U50 Duo-dozen ook nog enigszins in hoogte verstelbaar. En de U50 is over de volle breedte 50 mm diep, zodat de installateur alle ruimte heeft om de doos aan te sluiten.” Want snelheid en gebruiksgemak… dat is installeren volgens Attema.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.