Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Ventilatoren en rolluiken: eenvoudig en stijlvol gecombineerd

AEROMAT_MIDI_Geschnitten_cmyk
Raamventilator AEROMAT midi combineert ventilatie met een aantrekkelijke vormgeving en laat zich eenvoudig zonder frezen in een raam of kozijn monteren.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | SIEGENIA

21 juni 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Gecontroleerde toevoer van verse lucht met raamventilatoren werd niet eerder zo eenvoudig en stijlvol geïntegreerd in de bebouwing als met de oplossingen van SIEGENIA. De raamventilatoren AEROMAT midi, AEROMAT midi HY, AEROMAT 80 en AEROMAT 100 zijn moeiteloos te combineren met de rolluiksystemen van alle toonaangevende fabrikanten, zoals Hella, Roma, Beck & Heun, Heroal, Lehr en Bero. De ventilatiesystemen zien er aantrekkelijk uit én zijn gemakkelijk te monteren. Frezen in het raam of kozijn is niet nodig.

AEROMAT midi.

Voordelen voor architecten, verwerkers én eindgebruikers

De inbouw van de SIEGENIA AERO raamventilatoren in de rolluikkast biedt architecten, verwerkers én eindgebruikers diverse voordelen. Zo is er geen waterkering aan de buitengevel nodig. Hierdoor worden de ventilatoren van buitenaf volledig onzichtbaar, dus esthetisch stijlvol in de architectuur van de gevel geïntegreerd. Zelfs bij gesloten rolluiken leveren de raamventilatoren op elk moment de juiste luchtverversing! Bovendien garanderen de aantoonbaar hoge geluiddempende waarden dat storende buitengeluiden buiten blijven. Verwerkers profiteren van een eenvoudige montage op de binnenzijde van de rolluikkast. Montage vindt zonder verdere bewerking van het raam of kozijn plaats. Afhankelijk van de rolluikkast is ook inbouw achteraf mogelijk, bijvoorbeeld bij renovaties.

AEROMAT midi HY.

AEROMAT 80 en AEROMAT 100.

Voor elke toepassing een oplossing

De vier AERO raamventilatoren van SIEGENIA bieden volop flexibiliteit. De AEROMAT midi voorziet in een aangename en gebruikersonafhankelijke toevoer van verse lucht op basis van het natuurlijke drukverschil. Met zijn dubbele sluitmechanisme, volumestroombegrenzing en insectenhor voldoet de passieve raamventilator aan geavanceerde comforteisen. Kenmerkend is bovendien de strakke look zonder zichtbare bevestigingsschroeven. De AEROMAT midi HY 42 dB passieve ventilator met vochtregeling reageert automatisch op wijzigingen van de relatieve vochtigheid, door met behulp van textielbanden de luchttoevoer aan te passen. Zo maakt hij alleen door het drukverschil een op de behoefte afgestemde ventilatie conform DIN 1946-6 mogelijk. De variant met draaischakelaar biedt verdere besturingsmogelijkheden en de optionele isolerende module zorgt voor een verhoogde geluidswering.

De passieve ventilatoren AEROMAT 80 en AEROMAT 100 zijn op maat gemaakt voor hogere eisen op het gebied van lucht- en geluidsisolatie. De ventilatoren maken gebruik van het natuurlijke drukverschil tussen de buiten- en binnenlucht voor de toevoer van verse lucht en bieden een comfortabele geluidswering zonder stroomverbruik, zonder tocht én zonder lawaai. Met de combinatie van een AERO raamventilator en rolluikkast kunnen geluiddempende waarden van max. 64 dB bereikt worden.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht