Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Uw installatieonderdelen: kant-en-klaar en exact op maat geleverd

Uw installatieonderdelen: kant-en-klaar en exact op maat geleverd

Al meer dan 30 jaar bouwt Eltechna Paneelbouw BV schakel- en verdeelinrichtingen en besturingskasten, conform de vereiste IEC-normen en KEMA-licenties. Kort geleden is deze dienstverlening uitgebreid met de assemblage en prefabricage van installatieonderdelen voor seriematige projecten. Een gat in de markt, zo blijkt.

Voorbeeld van een geprefabriceerde ketel.

Voorbeeld van een geprefabriceerde ketel.

 

“Onder de naam Eltechna Prefab assembleren en prefabriceren we stekerbare schakelaars en stopcontacten, medische aardingen, bedwandpanelen/zuilen, bewegingsmelders en aftakkasten voor railkokers”, vertelt Projectmanager Martijn Nijmeijer. “Maar ook voor de assemblage van wandgoten, de seriematige productie van kabelbomen, het op maat confectioneren van voedingskabels en het ombouwen van TL- naar LED-verlichtingsinstallaties kunnen adviseurs en installateurs bij ons terecht. Daarnaast assembleren en prefabriceren wij renovatiesets en ketelborden, waarmee cv-ketels sneller en efficiënter geïnstalleerd kunnen worden. Hierbij zijn niet alleen alle buizen al op lengte gemaakt, maar ook alle appendages reeds voorbereid.”

Flinke winst in de uitvoeringsfase

Assemblage en prefabricage kost weliswaar meer voorbereidingstijd, maar in de uitvoering wordt dit ruimschoots terugverdiend, benadrukt collega en Sales Engineer Rik Dirksen. “Bij assemblage en prefabricage worden alle installatieonderdelen kant-en-klaar op het project aangeleverd. Hierdoor komen minder verpakkingsmaterialen op de bouw terecht. Bovendien wordt kostbare tijd bespaard, omdat niet alle onderdelen apart uitgepakt en in elkaar gezet hoeven worden. Draden trekken is niet meer aan de orde, waardoor de installateur direct kan starten met installeren. Door te werken met duidelijke coderingen worden aansluitfouten en faalkosten tot een minimum beperkt.”

Gekit schakelmateriaal, waarbij in één doos alle schakelmaterialen voor één ruimte worden aangeboden.

Gekit schakelmateriaal, waarbij in één doos alle schakelmaterialen voor één ruimte worden aangeboden.

 

Geassembleerde en stekerbare installatieonderdelen vragen minder vakkundig personeel, vertelt hij. “Een uitkomst, nu gespecialiseerde handjes op de bouw steeds schaarser worden. Wanneer je de arbeidstijd en -kosten meerekent, is assembleren/prefabriceren in de meeste gevallen bovendien goedkoper. Alle installatieonderdelen worden in een geconditioneerde omgeving gebouwd, waardoor weersonafhankelijk gewerkt kan worden. Doordat alle onderdelen bij Eltechna Prefab in eigen beheer worden samengebouwd en zowel mechanisch, elektrisch als optisch worden getest, wordt de kwaliteit te allen tijde geborgd. Niet voor niets is deze dienstverlening razend populair. Sinds de oprichting van Eltechna Prefab in 2018 worden we overspoeld met aanvragen. Zo zijn we op dit moment betrokken bij de nieuwbouw van Groothuis Wonen en assembleren en prefabriceren we diverse aansturingskasten voor hydraulische systemen.”

afgemonteerd-prefabschakelmateriaal-kopieren

Efficiënt, snel en foutloos

“In de meeste gevallen worden wij al in een vroeg stadium door de adviseur en/of installateur bij een project betrokken”, vertelt Nijmeijer. “Op basis van hun installatietekeningen en wensen maken wij een productschets, die ter goedkeuring aan de klant wordt voorgelegd en waar nodig wordt geoptimaliseerd. Na akkoord assembleren of prefabriceren wij een demoversie en volgt de daadwerkelijke productie.” Dirksen: “De meeste producten leveren wij rechtstreeks aan de installateur. Maar omdat wij onderdeel uitmaken van technische groothandel Solar Nederland BV, is ook levering via de groothandel mogelijk. Alle producten worden just-in-time aangeboden in handige kits per ruimte, zone of verdieping. De productcoderingen komen exact overeen met de bouwtekeningen, zodat alle producten efficiënt en snel op de juiste plek geïnstalleerd kunnen worden. Zo ontstaat in een handomdraai een complete, hoogwaardige installatie.”


Eltechna Prefab is specialist in:

  • Stekerbaar installeren;
  • Kabels en snoeren voorzien van stekkers;
  • Kleine repeterende (relais) kastjes;
  • Schakelmateriaal voor stekerbaar installeren;
  • Verlichtingsarmaturen;
  • Geassembleerde wandgoten;
  • (Medische) aarding en bedwandpanelen.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.