Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Totaaloplossingen voor een all-electric binnenklimaat
Buitendeel van de alfea hybride add-on.

Totaaloplossingen voor een all-electric binnenklimaat

Groupe Atlantic Nederland kan als enige aanbieder op de markt écht slimme en geïntegreerde totaaloplossingen bieden voor een all-electric binnenklimaat. “Onze kracht zit hem niet alleen in onze unieke producten, die perfect op elkaar zijn afgestemd, maar ook in onze jarenlange ervaring”, aldus commercieel directeur Roel Kuijpers. Maak kennis met de totaaloplossingen voor woningbouw en utiliteit.

Roel Kuijpers (Commercieel Directeur) en Madelon Voorhoeve (Algemeen Directeur) van Groupe Atlantic Nederland.

“Met onze merken Atlantic, Fujitsu en Orcon zorgen wij voor een optimaal binnenklimaat”, aldus Kuijpers. “Gezond, duurzaam en bovenal comfortabel. Hierbij combineren wij premium design en geavanceerde technologie met gebruiksvriendelijke oplossingen voor toepassingen in de woningbouw en utiliteit.”

Over de productmerken

“Wij ontwikkelen en leveren onder andere een breed assortiment ventilatieproducten van het Nederlandse merk Orcon”, vertelt Kuijpers. “We beschikken over een uitgebreid programma voor de professionele woning- en utiliteitsbouw, met een speciale focus op all-electric totaaloplossingen voor een buitengewoon binnenklimaat. Naast ventilatie zijn wij gespecialiseerd in de toepassing van lucht/lucht- en lucht/water-warmtepompen voor woningbouw en utiliteitsgebouwen. Hierbij werken wij met de producten van Atlantic. Hierbij horen ook de aircoheater-oplossingen van Fujitsu, voor het verkoelen én verwarmen van één of meerdere ruimtes met behulp van split aircoheaters, multisplitsystemen en slimme VRF-oplossingen voor de utiliteit.”

Orcon bedieningssensor voor het HRC MaxComfort ventilatiesysteem.

Uniek concept

“Omdat we zowel ventilatie, warmtepompen als aircoheaters leveren, kunnen we de beste all-electric totaaloplossingen bieden om gebouwen duurzaam te koelen, verwarmen en ventileren”, benadrukt Kuijpers. “Of je er nu wilt wonen, werken of leren. Hierbij maken wij onder andere gebruik van ons unieke concept; een aanpak waarbij we het gehele proces van calculatie tot installatie begeleiden én heldere klimaatgaranties kunnen afgeven.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

“Met onze roots in 1970 zijn we uitgegroeid van een hecht familiebedrijf tot één van de grootste nationale ontwikkelaars en leveranciers van all-electric binnenklimaatsystemen voor het verwarmen, verkoelen en ventileren van woningen en utiliteitsgebouwen. Onze focus ligt op het ontwikkelen, produceren en leveren van de beste producten, die passen in de wereld van nu. Al onze ontwikkelingen plaatsen wij binnen het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. MVO is erg belangrijk voor ons. We doen er alles aan om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en het milieu. Zo zijn wij al jaren onderdeel van het Circulair Ondernemen initiatief van de Rabobank.”

Circulair ondernemen betekent bijvoorbeeld dat alle producten van Groupe Atlantic Nederland op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier worden geproduceerd, verpakt, verstuurd en meer. Kuijpers: “Dit begint al bij het ontwerpen van de producten, waarbij we zorgen voor een minimaal materiaalgebruik en duurzame productiemethoden. Zo werken wij al langere tijd met een sociale werkplaats, wordt zo min mogelijk plastic gebruikt, zijn onze producten zoveel mogelijk gemaakt van gerecycled materiaal én kunnen zij ook zelf gerecycled worden. Zo dragen we met een buitengewoon binnenklimaat ook bij aan een gezond buitenklimaat.”

Onderdeel van Groupe Atlantic

Groupe Atlantic Nederland is onderdeel van het Franse Groupe Atlantic. Deze Franse multinational is inmiddels één van de meest invloedrijke wereldspelers op het gebied van thermische oplossingen, waarbij de transitie naar duurzame, hernieuwbare energie voorop staat. “Onze gezamenlijke missie is het leveren van thermisch comfort, om te kunnen voorzien in de behoeftes van miljoenen klanten over de hele wereld”, besluit Kuijpers. “We willen mensen voorzien van een gezond, comfortabel en duurzaam binnenklimaat in alle gebouwen waarin zij leven, werken, leren en ontspannen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.