Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Totaalleverancier en installateur van transformatorstations

Totaalleverancier en installateur van transformatorstations

Grote bedrijven, zonne- en windparken zijn grotendeels zelf verantwoordelijk voor de toe- en afvoer van hun elektriciteit. Een reguliere aansluiting voor (productie)bedrijven bestaat uit 3 x 250 Ampère. Is er een groter vermogen nodig, dan moet het bedrijf een transformatorstation aan laten leggen. Bij Voltens vind je hiervoor één aanspreekpunt en een verregaande service.

Voltens geeft advies over de capaciteit, maar ook over het laagspanningsrek, het aantal metingen dat gewenst is en het uitvoeren van inspecties..

Voltens is een totaalleverancier en installateur van transformatorstations. Zij is de schakel tussen netbeheerder en laagspanningsinstallateur. De klant staat altijd op nummer één en daarom gaat de service verder dan alleen het aansluiten op het net. De medewerkers staan altijd klaar om vragen te beantwoorden, kundig advies te geven en klanten te ondersteunen. Het no-nonsense bedrijf staat bekend om haar goede communicatie én persoonlijke contact. “Dat goede contact is belangrijk vanaf het allereerste telefoontje met de vraag hoe we kunnen helpen tot en met de allerlaatste vraag hoe alles verlopen is. Voltens onderscheidt zich daarin. We staan klaar voor al onze klanten, zowel voor de veehouder die zijn stal vol wil leggen met PV-panelen als de laagspanningsinstallateur die hulp nodig heeft bij het vraagstuk over middenspanning binnen zijn project”, vertelt accountmanager Martijn Klooster.

Advies op maat

Opdrachtgevers waar Voltens zoal voor werkt, zijn ondernemers in het MKB (installateurs, aannemers, bouwbedrijven, adviesbureaus en producerende bedrijven), ontwikkelaars van windmolenparken, eigenaars van zonnepanelen, crematoria, distributeurs van laadpalen, distributiecentra en grote projecten in de industriële sector. Daarbij is er de keuze tussen een compactstation, een betreedbaar station en een inpandig station. Accountmanager Lambert van Waardenburg legt uit: “Vaak geeft een bedrijf aan hoeveel vermogen er nodig is. Wij kijken dan verder en bespreken wat de mogelijkheden zijn. We zoeken uit waar we van dienst kunnen zijn en geven een advies op maat. Het houdt bij ons niet op bij advies over capaciteit. De indeling van het laagspanningsrek, het aantal metingen dat gewenst is en het uitvoeren van inspecties behoren ook tot onze expertise en is onderdeel van een compleet advies. Uiteraard zijn alle eisen en normen van de netbeheerders in Nederland bij ons bekend, waardoor wij ook hierin volledige ondersteuning kunnen bieden.”

Inpandige schakel- en transformatorruimte.

24/7 service

Zijn de tracés en transformatorstations geplaatst, dan is er natuurlijk regelmatig onderhoud en inspectie nodig. Ook hiervoor kunnen bedrijven terecht bij Voltens. Er is een 24/7 service, omdat het belangrijk is voor bedrijven om nooit zonder stroom te zitten. Op sommige projecten heeft Voltens de installatieverantwoordelijkheid. Klooster: “Als er een storing is op zo’n installatie, dan staan we met een aanrijdtijd van ongeveer twee uur op de stoep en proberen we het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Bij Voltens is er altijd iemand wakker voor storingsdienst.”

Erkend werkleerbedrijf

De huidige energietransitie en duurzaamheidsvraagstukken zorgen er mede voor dat Voltens een bloeiend en groeiend bedrijf is. Er werken zo’n twintig mensen die samen meer dan honderd jaar kennis in huis hebben. Er werken ervaren technici en technisch adviseurs, maar er is ook plaats voor nieuw talent. Het is een erkend werkleerbedrijf dat graag jonge werknemers opleidt tot volwaardige middenspanningsmonteurs. Klooster: “Onze medewerkers zijn werkzaam door heel Nederland, van Groningen tot Maastricht. We leiden graag ons eigen medewerkers op met alle diploma’s die zij nodig hebben, zodat we zeker weten dat we de beste mensen in huis hebben.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.