Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Totaalaanpak voor akoestische, thermische én brandwerende isolatie

Totaalaanpak voor akoestische, thermische én brandwerende isolatie

Expert in akoestische, thermische en brandwerende isolatie en afwerkingen v.d. Hoek Isolatie Groep behoort al ruim 50 jaar tot de top van de Nederlandse isolatiebedrijven. De basis van de groep wordt gevormd door ruim 70 eigen medewerkers die werkzaam zijn voor een vaste kern van opdrachtgevers, waaronder diverse grote, landelijk opererende installatiebedrijven, aannemerspartijen en gemeentes. “Met onze kennis en service hebben wij bijgedragen aan vele sprekende projecten in de utiliteitsbouw en kleine industrie”, vertelt algemeen directeur Roy van der Hoek. “Denk bijvoorbeeld aan datacenter e-Shelter AMS 1 en diverse projecten op Schiphol, waar we zowel de thermische en akoestische isolatie als brandwerende afdichtingen hebben verzorgd. Vanaf de calculatie t/m de uitvoering en volledig in eigen beheer.”

Tot de thermische en akoestische isolatiewerkzaamheden behoort onder andere het isoleren van centrale verwarmings-, koel- en vriesinstallaties, luchtbehandelingsinstallaties, sanitaire installaties en procesinstallaties, vertelt Van der Hoek. “Of het nu gaat om leidingwerk, kanalen of apparaten: het correct aanbrengen van de juiste isolatiematerialen levert niet alleen een enorme energiebesparing op, maar verbetert ook het thermische comfort. Bovendien worden condensvorming en daaruit voortvloeiende schades voorkomen én worden geluidsproblemen tot een minimum beperkt.”

Op de plekken waar de leidingen, luchtkanalen, kabelgoten en doorvoeringen een brandwerende scheiding passeren, worden brandwerende afdichtingen aangebracht.

Voor het thermisch en akoestisch isoleren maakt v.d. Hoek Isolatie Groep o.a. gebruik van steenwol, glaswol, elastomeer en diverse kunststof schuimen, zoals polyisocyanurate (PIR) of Phenol formaldehyde (PF). Op de plekken waar de leidingen, luchtkanalen, kabelgoten en doorvoeringen een brandwerende scheiding passeren, brengt v.d. Hoek Brandwerende Applicaties B.V. de benodigde brandwerende afdichtingen aan. Zodat de brandscheiding te allen tijde aan de brandveiligheidseisen voldoet. “Hierbij maken we o.a. gebruik van een steenwol, die is voorbehandeld met een brandwerende opschuimende of endotherme coating”, aldus Richard Riekwel, bedrijfsleider bij v.d. Hoek Brandwerende Applicaties B.V.. “Alle producten die wij toepassen, zijn succesvol beproefd door centrum voor brandveiligheid Efectis. Ook in combinatie met onze afgewerkte thermische en akoestische isolatieproducten.”

Naast de doorvoeringen worden ook de hoogrisicokanalen brandwerend afgewerkt, vertelt hij. “Datzelfde geldt voor het kabeltracé, waarmee we het functiebehoud bij brand borgen. Op Schiphol hebben we bovendien de stalen hoofddraagconstructies brandwerend bekleed en/of gecoat, de hoogrisicokanalen voorzien van een PROMATECT®-L500 calciumsilicaatplaat en alle scheidingswanden en plafonds brandwerend volgens de normen opgewaardeerd.”     ζ

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.