Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Toekomstbestendig, krachtig en eenvoudig te installeren  
Alle huur- en koopwoningen zijn uitgerust met een BEOVIEW 7 Lite-S deurvideomonitor.

Toekomstbestendig, krachtig en eenvoudig te installeren  

Full-IP deurvideosysteem en cloudbased toegangscontrolesysteem voor IMAGINE Rotterdam

Op de hoek van de Laan op Zuid en de 2e Rosestraat in Rotterdam Zuid verschijnt een nieuw woongebouw met 295 huur- en koopwoningen, gericht op startende young professionals, jonge gezinnen en vermogende ouderen met een stedelijke woonwens. IMAGINE (blok K3) is in opdracht van ontwikkelaar AM ontworpen door Barcode Architects en bestaat uit drie delen: een woontoren van 50 meter, een woontoren van 70 meter en een verbindende laagbouw van 22 meter. In opdracht van Schipper Electrotechniek leverde Vercoma Communicatie Systemen een full-IP deurvideosysteem voor alle drie de bouwdelen, in combinatie met een cloudbased toegangscontrolesysteem.

“Wij zijn al in oktober 2021 door meerdere partijen gevraagd om een offerte voor de nieuwbouw te maken”, vertelt Arjan Schouten, Manager Sales & Service bij Vercoma. “Hieronder was ook Schipper Electrotechniek. Dit installatiebedrijf uit Nieuwe-Tonge maakt sinds 2020 onderdeel uit van Blom Elektrotechniek, waarmee wij regelmatig projecten uitvoeren. Zo is ook het balletje voor IMAGINE gaan rollen.” In het bestek stond een 2-draads systeem voorgeschreven, vertelt hij. “Omdat Schipper Electrotechniek erg enthousiast was over ons iPlusBUS deurvideosysteem, is hier al vrij snel naar omgeschakeld.” Begin 2022 werd de opdracht uitgebreid met een toegangscontrolesysteem. “Aan de hand van onder meer het aantal toegangsdeuren, het aantal sleutels per woning en de gewenste integratie van een paslezer in de buitenpost hebben we een maatwerk oplossing voor IMAGINE uitgeëgineerd.”

Bij de entree is gekozen voor compacte BEOTOUCH touchscreenpanelen met geïntegreerde paslezers uit het iP-Opener toegangscontrolesysteem.

Toekomstbestendig, krachtig en schaalbaar 

Met iPlusBUS van Beoview biedt Vercoma een toekomstbestendig, krachtig en schaalbaar deurcommunicatiesysteem dat grote afstanden kan overbruggen én een onbeperkte aansluitcapaciteit heeft. “iPlusBUS biedt alle voordelen van full-IP deurcommunicatietechniek, maar dan in combinatie met de bekende traditionele simpele bus-infrastructuur”, vertelt Schouten. “Andere IP-systemen op de markt zijn vaak ster-bekabeld, waardoor de aanleg complex en duur is. iPlusBUS brengt hier al enige tijd verandering in. Met dit systeem zijn installateurs verzekerd van maximaal installatiegemak én eenvoudig beheer op afstand.” 

Intuïtieve grafische user interface 

Bij de entree is gekozen voor compacte BEOTOUCH touchscreenpanelen met geïntegreerde paslezers uit het iP-Opener toegangscontrolesysteem. “Alle huur- en koopwoningen zijn bovendien uitgerust met een BEOVIEW 7 Lite-S deurvideomonitor, die zich onderscheidt door een uiterst intuïtieve grafische user interface”, aldus Schouten. “Dankzij het snapshot beeldgeheugen kunnen bewoners exact terugzien wie er wanneer heeft aangebeld. Uniek is bovendien het strakke design van de toestellen, die perfect aansluit bij het beeld dat Barcode Architects voor ogen heeft.” Dankzij twee centrale iPGateway2Cloud multi-user gateways hebben alle bewoners straks de mogelijkheid om oproepen door te schakelen naar de gratis BeoviewApp op hun smartphone. Zónder dat aanpassingen in hun woning nodig zijn. “Hierdoor kunnen bewoners ook op afstand zien wie er voor hun deur staat en eventueel toegang verlenen.”

In samenspraak met de installateur is besloten om alle centrale randapparatuur voor te monteren in een geventileerde en voorbedrade stalen montagekast, inclusief 220 Volt stekkers.

Voorbedrade montagekast

In samenspraak met de installateur is besloten om alle centrale randapparatuur voor te monteren in een geventileerde en voorbedrade stalen montagekast, inclusief 220 Volt stekkers, besluit Schouten. “Hierdoor kunnen de monteurs de installaties razendsnel en plug &play installeren.”

IMAGINE is niet het eerste project in Parkstad waarin systemen van Vercoma zijn geïnstalleerd. Zo zijn de deurvideo- en toegangscontrolesystemen ook terug te vinden in De Roseknoop (blok S). Ook heeft Vercoma recent de systemen voor gebouw KOER in opdracht gekregen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.