Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Thermen Berendonck, Wijchen | Flexibele productie en probleemoplossend vermogen

Thermen Berendonck, Wijchen | Flexibele productie en probleemoplossend vermogen

In opdracht van Linthorst Techniek verzorgde Elektro Internationaal het ontwerp en de montage van de distributiepanelen voor wellnessresort Thermen Berendonck. Al 40 jaar engineert, produceert en programmeert Elektro Internationaal distributiepanelen en besturingstechniek. Vanuit Linthorst is gekozen voor de Woerdense paneelbouwer vanwege de eerdere goede samenwerking, het kwalitatief hoogwaardige product en de vlotte werkwijze.

Het Utiliteitsteam van Elektro Internationaal leverde twee hoofdverdelers met ieder een eigen voeding in Prisma P van Schneider Electric, één van 2.500 A en één van 1.000 A. HVK1 levert de stroom voor alle inpandige voorzieningen op Berendonck, terwijl HVK2 energie distribueert ten behoeve van de voorzieningen op het buitenterrein. Ook de twee grotere onderverdelers zijn in Prisma P gebouwd. Dat betreft een paneel van 1.000 A op het dak van het complex, waar de grote door Linthorst Techniek ontwikkelde energie-efficiënte warmtepompen voor o.a. het zwembad op draaien. En dan is er nog een zware onderverdeler voor het horecagedeelte.

Schakelen en meten

Voor het saunagedeelte leverde Elektro Internationaal verschillende ‘saunaverdelers’, gebouwd in Prisma G en voorzien van de nodige KNX-media die zorgen voor de regulering van de verwarming en verlichting in de uiteenlopende typen sauna’s. Sauna’s met namen die tot de verbeelding spreken, waaronder een theatersauna en een meditatiesauna. Namen waaruit ook meteen klinkt dat een goed uitgedachte schakeling voorwaarde is voor de beleving van de saunabezoeker. De panelen zijn door Elektro Internationaal bovendien voorzien van Socomec sensoren en analysatoren die alle verbruiksinformatie naar één display op de kasten sturen. De schermen hebben een wisselbare weergave, waardoor het verbruik van verschillende componenten in visuals op hetzelfde scherm kunnen worden getoond.

Aansluiting ter plekke gemaakt

Het totaal is aangesloten met een railkoker van het fabricaat Legrand. Normaal gesproken maakt Elektro Internationaal de aansluiting voor de railkoker in de werkplaats. Vanwege een beperkte opening in de vloerconstructie is echter de aansluiting van de hoofdverdeler (HVK1) ter plekke gemaakt. Speciaal daarvoor maakte Elektro Internationaal de voorbereidingen in het koperwerk van de verdeler enkel en alleen gebaseerd op de doorgegeven specificaties. On site werd een automaat van ruim 150 kg door de servicemedewerkers van Elektro Internationaal uit de verdeler getild en met banden op hoogte gehouden, om de aansluiting alsnog passend te maken. “Dit soort probleemoplossend vermogen van Elektro Internationaal is één van de redenen dat wij graag met hen samenwerken. Daarnaast zijn zij flexibel in hun productie, waardoor we op dit tijdkritische project deadlines hebben kunnen halen”, aldus Rob Nab, projectmanager bij Linthorst Techniek.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.