Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Stekerbare installaties bieden flinke meerwaarde in farmaceutisch centrum Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Stekerbare installaties bieden flinke meerwaarde in farmaceutisch centrum Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

De nieuwbouw heeft een ruim vloeroppervlakte en is opgedeeld in diverse functies. Op de begane grond zijn het goederenontvangstcentrum en de algemene ruimtes ingericht; de 1e verdieping biedt onderdak aan een nieuwe Main Equipment Room en op de 2e t/m 4e verdieping is de productieapotheek voorzien. Verdieping 5 betreft een techniekverdieping en op de bovenste verdieping komen kantoren. Installateur Breman Utiliteit Zwolle leverde en installeerde alle medische gassen voor de nieuwbouw, evenals de werktuigkundige, elektrotechnische, regeltechnische, cleanroomtechnische en VHP-installaties. Waar mogelijk werd gekozen voor stekerbare installatieconcepten.

Isolectra

“Het aantal vakmensen op de bouw wordt steeds schaarser, waardoor met minder mensen veel werk moet worden verzet”, vertelt Yannick Boertje, Accountmanager bij Isolectra. “Stekerbaar installeren biedt hiervoor een oplossing, waarbij hoge installatiekwaliteit, eenvoudige installatie, korte montagetijd en minimale faalkosten perfect hand-in-hand gaan.” In het farmaceutisch centrum was men op zoek naar een snelle, efficiënte en effectieve installatie-oplossing, bevestigt Michael Verkerk, Kostendeskundige/Engineer bij Breman Utiliteit Zwolle. “Omdat we al jarenlang een prettige samenwerking hebben met Isolectra, kozen we vanzelfsprekend voor hun stekerbare producten. Inmiddels zijn de producten van Isolectra onze standaard geworden. We zijn goed bekend met de installatiewijze en -mogelijkheden. Bovendien liggen diverse producten bij ons op voorraad, waardoor we nog efficiënter kunnen werken.”

Stekerbare verlichtingsinstallaties

In het farmaceutisch centrum zijn o.a. de verlichtingsinstallaties stekerbaar uitgevoerd. “Op basis van de beschikbare installatietekeningen en in goed partnerschap hebben de werkvoorbereiders van Breman Utiliteit Zwolle en de consultants van Isolectra de best passende producten voor dit project geselecteerd”, aldus Boertje. “Vervolgens hebben wij de stekerbare installatieontwerpen gemaakt en besproken. Gekozen is voor de Wieland GST18-i5® kabels en -connectoren, die plug-and-play tussen de stroompunten en Maas & Hagoort verlichtingsarmaturen zijn aangesloten.” Verkerk: “Doordat de verlichtingsarmaturen eenvoudig doorgekoppeld konden worden, waren minder stopcontacten boven de plafonds nodig. Bovendien was het leggen van buisleidingen, trekken van draden en monteren en aflassen van lasdozen niet aan de orde, met een hoger installatietempo als resultaat. Om de logistieke performance te bevorderen, zijn op advies van Isolectra i.p.v. gekleurde duidelijk gecodeerde kabels toegepast. Daarnaast zijn de aansluitsnoeren en -connectoren voor de bewegingssensoren plug-and-play aangepast.”

Alle Wieland GST18-i5® kabels bevatten vijf aders, vertelt Boertje: drie voor de voeding en twee voor de DALI-verlichtingssturing. In totaal zijn meer dan 1.000 GST18-i5®-installaties boven de plafonds aangebracht. Daarnaast heeft Isolectra Wieland GST13-i3® kabels en -connectoren geleverd voor de wandcontactdozen in de wandgoten. Alle stekerbare installaties zijn geleverd via groothandel Technische Unie.

Isolectra

Soepele uitvoering, hoogwaardig eindresultaat

Voor oplevering heeft Isolectra het farmaceutisch centrum nog bezocht, om de stekerbare installaties te bekijken. “Tijdens de bouw hebben we bovendien regelmatig contact gehad met de monteurs van Breman Utiliteit Zwolle, om te controleren of de installatie en leveringen naar wens verliepen of dat we nog iets konden betekenen”, aldus Boertje. “In dit project was dat echter niet aan de orde. Een goede, gezamenlijke engineering heeft hier gezorgd voor een soepele uitvoering én een hoogwaardig eindresultaat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.