Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Stekerbaar installeren: Persoonlijk advies en kwaliteitsproducten helpen jou op weg!

Stekerbaar installeren: Persoonlijk advies en kwaliteitsproducten helpen jou op weg!

Wil je graag met stekerbaar installeren gaan werken, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of mis je de tijd en kennis om de projectering goed voor te bereiden? De combinatie van de kwaliteitsproducten van Adels en het persoonlijke advies van Hemmink helpt jou op weg.

De bouwsector was tot voorheen een vrij traditionele markt. Het installeren werd traditioneel uitgevoerd met PVC-buis en VD-draad, wat vaak behoorlijk tijdrovend is. Het tekort aan technisch bekwaam personeel en de kortere bouwtijden vereisen echter een andere manier van werken. Maar ook door ontwikkelingen rondom circulair en modulair bouwen wordt stekerbaar installeren steeds breder toegepast.

Verschuiving van conventioneel naar stekerbaar

In de installatiemarkt zien we de traditionele of conventionele manier van installeren nog vaak terugkomen. Immers: ‘we doen het toch al jaren goed?’. Natuurlijk is het conventionele installeren zeker niet slecht en kan het in veel gevallen een uitkomst zijn. Echter, een flexibelere, snellere bouwmethode en een efficiëntere manier van installeren, zijn juist in deze tijd erg belangrijk. Juist dan biedt stekerbaar installeren veel voordelen. Dankzij volledige pre-engineering, prefab onderdelen en de plug-and-play installatie installeer je snel en efficiënt.  Voor Maréchal Elektro uit Den Bosch was dit dé reden om voor het project Torenhove in Delft te kiezen voor stekerbaar installeren.

Focus op de voorbereiding

De toegevoegde waarde van stekerbaar installeren zit vooral in de kracht van de voorbereiding. De installateur hoeft zelf geen producten meer in elkaar te zetten, kabels te trekken en componenten aan te sluiten, maar kan direct starten met installeren, benadrukt Steven Lemmens, Business Manager Slim & Snel Installeren bij Hemmink. “De bekabeling wordt niet meer ad hoc op locatie gemaakt, maar vooraf, in een gecontroleerde omgeving. Een goede voorbereiding, waarbij de juiste aansluit- en doorschakelpunten en kabellengtes worden bepaald, uitgetekend en gecontroleerd, is hiervoor onontbeerlijk. Dankzij de toepassing van duidelijke stekercoderingen worden aansluitfouten en faalkosten voorkomen. Bovendien kan vijf tot tien keer sneller worden gewerkt. Stekerbare installaties vragen hierdoor op de bouw minder vakkundig personeel. En wanneer je de reiskosten, arbeidstijd en -kosten meerekent, is stekerbaar installeren in de meeste gevallen voordeliger.”

Begeleiding van projectering tot levering

Heb je een project onderhanden waarbij je stekerbaar installeren wilt toepassen, dan begeleidt Hemmink je van A tot Z. Lemmens: “We bezoeken dagelijks installatiebedrijven om de voordelen van stekerbaar installeren te duiden. Bovendien verzorgen we maatwerktrainingen en inventariseren we samen met onze klanten welke projecten zich lenen voor stekerbaar installeren. Onze specialisten nemen de volledige projectering uit handen en tekenen de projecten stekerbaar uit in het (BIM-)model van de installateur. Deze tekeningen komen we vervolgens in een persoonlijk gesprek toelichten. Daarnaast leveren wij de stuklijsten aan, op basis waarvan installateurs hun materialen eenvoudig bij de groothandel van hun voorkeur kunnen bestellen.” Maar ook ten aanzien van de levering kan Hemmink je veel werk uit handen nemen. In samenwerking met diverse groothandelspartners zorgt Hemmink ervoor dat de materialen per verdieping of ruimte worden verpakt en op het juiste moment op de bouwplaats worden geleverd. Dit zorgt voor de juist sturing van materialen en voorkomt dat men moet zoeken naar artikelen of materiaal vergeet. Ook dat bespaart in totaliteit veel tijd.

Slim & Snel Installeren

Hemmink vertegenwoordigt in Nederland het stekerbare systeem AC 166G van Adels-Contact, dat veilig uitwisselbaar is met het GST 18-systeem. Het pakket omvat aansluit- en verbindingssnoeren, stekers en schakel- en verdeelboxen. “Daarnaast kunnen wij maatwerkproducten assembleren, testen en leveren”, aldus Lemmens. “Doordat we eigen voorraden hebben, kunnen we flexibele verpakkingseenheden leveren en hebben we voor een geselecteerd aantal artikelen een speciale snelservice. Bovendien levert Hemmink bijpassende bevestigingsmaterialen en gereedschappen, waarmee wij nog beter invulling kunnen geven aan de behoefte van onze klanten.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden of direct uitrekenen wat jij kunt besparen in een volgend project? Bekijk dan eens de website adels-stekerbaar.nl. Wil je een projectering laten maken of een vrijblijvend advies op maat ontvangen, neem dan contact via info@hemmink.nl.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.