Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Smart Buildings: Hét evenement over gebouwautomatisering

Smart Buildings: Hét evenement over gebouwautomatisering

Hoe kun jij jouw gebouw verduurzamen middels gebouwautomatisering? Hoe staat de energietransitie ervoor? Wat hebben technische innovaties jou te bieden? Je hoort het allemaal en nog veel meer tijdens Smart Buildings op 5 oktober in Nieuwegein. Het thema dit jaar is de energietransitie. Ben jij een eindgebruiker die zich bezighoudt met management, onderhoud of het beheer van een gebouw? Dan mag je dit niet missen!

Smart Buildings vindt voor de vijfde keer plaats. Het evenement over gebouwautomatisering is enkel en alleen bedoeld voor eindgebruikers en ingenieursbureaus met meer dan tien medewerkers. Zij krijgen gratis toegang.

Omdat het event in een winkelcentrum voor de detailhandel plaatsvindt, heerst er tijdens de gesprekken een intieme, huiselijke sfeer.

Totaalaanbod in gebouwautomatisering

Tijdens deze dag vinden bijna 300 presentaties plaats van 73 aanbieders, waaronder leveranciers, fabrikanten en adviseurs. Alle grote merken die ertoe doen staan op het evenement. Zij presenteren hun innovaties en brengen je op de hoogte van de huidige stand van zaken en wat ons in de toekomst te wachten staat. 

Aan onderwerpen geen gebrek: van het verduurzamen van HVAC-installaties, verlichting en beveiliging tot zonwering. Als bezoeker zie je een totaalaanbod op het gebied van gebouwautomatisering.

Bezoekers kunnen hun eigen programma plannen en krijgen na afloop alle presentaties mee naar huis.

“De mensen die naar het event komen zijn eindgebruikers, bijvoorbeeld bij ziekenhuizen, onderwijs- en zorginstellingen”, stelt organisator Martijn Beckers. “We verwachten vier- tot vijfhonderd bezoekers. Het is echt een kennisevent. We hebben 35 presentatieruimtes met 8 tijdsloten. Bij de lezingen is beperkt ruimte, zodat er interactie ontstaat tussen presentator en bezoekers. Bezoekers kunnen zelf hun programma samenstellen en na afloop krijgen ze alle presentaties mee naar huis.”

Topsprekers als afsluiter

Aan het eind van de middag vindt er een forum plaats. Andy Dobbelsteen, hoogleraar Climate Change & Sustainability aan de TU Delft, geeft dan een update over de energietransitie, klimaatadaptatie en extra waardecreatie. Veelgevraagd spreker en founder van De Groene Grachten Suze Gehem geeft vervolgens een presentatie over het verduurzamen van de gebouwde omgeving en specifiek de kansen voor monumenten. Het verduurzamen van monumentale gebouwen mag en kan immers niet zomaar.

Winkelcentrum aan info

Het event vindt om het jaar plaats, zodat bezoekers steeds echt innovaties zien en nieuwe informatie krijgen. Volgens Beckers is het nog nooit zo groot geweest als dit jaar. “Het vindt plaats in De Woonindustrie in Nieuwegein. Dat is eigenlijk een winkelcentrum waar de detailhandel haar inkopen doet op het gebied van meubilair. In het midden is de informatiemarkt en in de 35 winkels vinden de presentaties plaats. Twee topsprekers sluiten het event af.” 

Smart Buildings wordt georganiseerd door eindgebruikersplatform Building G100 op 5 oktober van 9.30 tot 18.00 uur in De Woonindustrie in Nieuwegein. Aanmelden kan via de website www.smartbuildings.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.